• City Stories

    Πώς να περάσετε την 1η μέρα του χρόνου: 6 ενδιαφέρουσες προτάσεις!

    νεος χρονος


    Καλή Χρονιά σε όλους! Ευχόμαστε το 2018 να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε.

    Πώς θα περάσετε την πρώτη μέρα του νέου χρόνου; Αν έχετε σκοπό να μην μείνετε στο σπίτι, τότε δείτε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες και άκρως γιορτινές προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Από το πρωί μέχρι και το βράδυ, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες: από πρωινό στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι μουσικοθεατρικά θεάματα. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και διασκεδάστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε!

    1. Πρωινό Πρωτοχρονιάς στη Yoleni’s (φαγητό)

    Το έθιμο θέλει όλη την οικογένεια να απολαμβάνει μαζί το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς! Η Οικογένεια της Yoleni’s δημιούργησε λοιπόν λαχταριστά πιάτα που υπόσχονται να δώσουν στη νέα χρονιά γεύσεις και αρώματα Ελλάδας!

    Φρεσκοψημένες χειροποίητες πίτες, μενού σιγομαγειρεμένων αυγών, λαχταριστά σάντουιτς με ελληνικά αλλαντικά & τυριά, δροσερές σαλάτες, τάρτες και γλυκές λιχουδιές από τα χεράκια της Dina Nikolaou είναι μερικές μόνο από τις επιλογές!

    Και για εσάς που θα ξυπνήσετε αργά… δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα μας τα λαχταριστά πιάτα θα σερβίρονται 12:00-20:00!

    Ώρα:
    12.00 – 20.00

    Πού:
    Yoleni’ s Flagship store
    Σόλωνος 9, Κολωνάκι

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη
    Πληρώνετε την κατάναλωσή σας

    Πληροφορίες

    Πρωινό Yolenis

    2. Αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του Riccardo Muti (εκδήλωση)

    Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με μία από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον κόσμο, τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού που αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο μουσικό γεγονός της πρώτης ημέρας του έτους, τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς, αυτή τη χρονιά διευθύνει ο Riccardo Muti, ο διάσημος μαέστρος από τη Νάπολη που συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες με τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Η συναυλία θα περιλαμβάνει έργα των Johann και Josef Strauss, Franz von Suppé και Alphons Czibulka. Η συναυλία θα μεταδοθεί συνολικά σε 90 χώρες, και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές θα την παρακολουθήσουν.

    Ώρα:
    12.15

    Πού:
    Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη – Προεγγραφή εδώ

    Πληροφορίες

    αναμετάδοση

    3. Μετάδοση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου: Συναυλία με τον Σάιμον Ρατλ και την Τζόις Ντι Ντονάτο (εκδήλωση)

    Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς δίνουμε ραντεβού με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, και απολαμβάνουμε σε μαγνητοσκόπηση στην οθόνη της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος την λαμπερή συναυλία της παραμονής, σε διεύθυνση του Σάιμον Ρατλ και προσκεκλημένη την διάσημη μεσόφωνο Τζόις Ντι Ντονάτο.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ρίχαρντ Στράους, Λέοναρντ Μπερνστάιν, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Αντονίν Ντβόρζακ και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

    Ώρα:
    18.30

    Πού:
    Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη – Προεγγραφή εδώ

    Πληροφορίες

    αναμετάδοση κπισν

    4. “Έξυπνα Μικρά Ψέματα” στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη (θεατρική παράσταση)

    Μια καινούρια δυνατή κωμωδία ανεβαίνει στο Θέατρο Δανδουλάκη τον φετινό Χειμώνα: τα “Έξυπνα Μικρά Ψέματα” του πολυβραβευμένου Τζο Ντι Πιέντρο, σε σκηνοθεσία/διασκευή του Πέτρου Φιλιππίδη.

    Υπόθεση:
    Οικογένεια σε κρίση, αλλά όχι από κει που θα το περιμέναμε… Η πολύ δυναμική μαμά και ο γλυκύτατος μπαμπάς, πολλά χρόνια μαζί, έχουν μια εξαιρετική σχέση. Ο σχετικά νιόπαντρος γιος και πρόσφατα μπαμπάς, «ρίχνει την βόμβα»: έχει ερωτευτεί την personal trainer του στο γυμναστήριο και είναι έτοιμος να τινάξει τον γάμο του στον αέρα..! Η γυναίκα του δεν ξέρει τίποτα, κάνει όνειρα και κοινές διακοπές και ρομαντικά ταξίδια.

    Οι γονείς και κυρίως η μαμά, αναλαμβάνουν δράση.. Καλούν το ζευγάρι στο σπίτι για δείπνο και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι επακολουθεί…

    Το εξαιρετικό κείμενο και η έξυπνη ανατρεπτική πλοκή κάνουν το έργο πολύ αστείο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Γιατί Τα Έξυπνα Μικρά Ψέμματα προχωρούν πέρα από την κωμωδία, σε ένα έργο με βάθος, δύναμη και προεκτάσεις, με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις και την οικογένεια: Τι θυσιάζουν οι γονείς –κάθε ηλικίας – για να κρατήσουν την συνοχή της οικογένειάς τους?? Και μέχρι που μπορούν να φτάσουν?? Πόσο μικρά, ή πόσο έξυπνα μπορούν να αποδειχθούν τα «ψέματα» τελικά??

    Συντελεστές:

    Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Αλμπέρτο Φάις, Δανάη Σκιάδη.

    Μετάφραση Απόδοση : Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια : Παναγιώτα Κοκκορού
    Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
    Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος,
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
    Αγίου Μελετίου 61Α, Κυψέλη

    Τιμή:
    Γενική Είσοδος 15€ – 20€

    Πληροφορίες

    Έξυπνα Μικρά Ψέματα

    5. “Monday High!” στο Κύριος Bar

    Στο πλαίσιο του “Have a Jazzy Merry Christmas at Kyrios”, των εορταστικών ημερών που διανύει το γνωστό μπαράκι Κύριος στην Πλατεία Μαβίλη, η πρώτη μέρα του χρόνου πρόκειται να εξελιχθεί σε μια όμορφη βραδιά.

    O Kύριος ξεκινάει την εβδομάδα του δυνατά, με all time classic κομμάτια του τζαζ, μπλουζ, μιούζικαλ και ποπ ρεπερτορίου. Αξεπέραστες και πολύ αγαπημένες μουσικές από το Μάνο Κιτσικόπουλο στο πιάνο και τη Lou is aka Λουίζα Σοφιανοπούλου που επιστρέφουν με όρεξη για παιχνίδια και πειράγματα στον αξέπεραστο και γοητευτικό Κύριο της πλατείας Μαβίλη.

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Κύριος Bar – Restaurant
    Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη
    Πληρώνετε την κατάναλωσή σας

    Πληροφορίες

    Κύριος μπαρ

    6. “Divinas” στο Half Note (μουσική παράσταση)

    To φωνητικό τρίο των Divinas, τρεις περφόρμερς γεμάτες χαρίσματα που έχουν αποσπάσει βραβεία για τον τρόπο που μεταφέρουν στη σκηνή θεάτρων και clubs την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, επιστρέφουν με το κουαρτέτο τους, στο Half Note Jazz Club.

    Τρεις υπέροχες παρουσίες που ξεχώριζαν ατομικά για τις ικανότητές τους στο τραγούδι, τον χορό, την μουσική αλλά και το tap dancing, ένωσαν τα ταλέντα τους το 2007 και δημιούργησαν το μουσικοθεατρικό τρίο των Divinas.

    Carla Mora (vocals)
    Irene Salvatella (vocals)
    Susana Torregroca (vocals)
    Bernat Font (piano)
    Dusanka Miscevic (saxophones)
    Ivan Kovacevic (contrabass)
    Marti Elias Vinals (drums)

    Ώρα:
    21.30

    Πού:
    HALF NOTE JAZZ CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Τιμή:
    Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
    Ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης.

    Πληροφορίες

    divinas

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αξίζει να επισκεφθείτε το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ – Ελεύθερη είσοδος για μικρούς και μεγάλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις από το πρωί ως το βράδυ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα νέες ταινίες που «καταφθάνουν» στους ελληνικούς κινηματογράφους



    ΣΧΟΛΙΑ