• City Stories

    Γιατί θα πρέπει να αποφύγετε το σεξ μετά από καυγά;

    sex


    Πολλά ζευγάρια καταλήγουν μετά από ένα μεγάλο καυγά στο κρεβάτι. Θεωρούν, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα βρουν ξανά μεταξύ τους και να φτιάξουν το τεταμένο κλίμα. Ίσως πολλοί, άντρες ή γυναίκες, να πιστεύουν πως το παθιασμένο σεξ μετά από τον τσακωμό, είναι ένας τρόπος να ζητήσουν συγγνώμη από τον/ην σύντροφό τους και να του/της δείξουν τη μεταμέλειά τους.

    Το είδος αυτό του σεξ, ονομάζεται “make up sex” και είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν πολλά ζευγάρια, ώστε να ηρεμήσουν και να επαναφέρουν τη θετική ατμόσφαιρα που υπήρχε πριν από τον καυγά. Αυτή, όμως, η τακτική είναι εντελώς λάθος και σε αυτό συμφωνεί η επιστήμη. Έρευνες δείχνουν πως με το “make up sex” δεν είναι ικανοποιημένα και τα δύο μέλη.

    Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές του πανεπιστημίου Μπάκνελ της Πενσυλβάνια ανάμεσα σε 74 άντρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γράψουν σε ένα χαρτί τα πράγματα που κάνουν πιο συχνά μετά από έναν καυγά με τον/ην σύντροφό τους. Έπειτα μια άλλη ομάδα αξιολόγησε τις απαντήσεις, ως προς την αποτελεσματικότητά τους στην εξομάλυνση της έντασης που υπήρχε κατά τον καυγά.

    Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα και έδειξαν μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Όπως φάνηκε μέσα από την έρευνα, η πλειοψηφία των αντρών θεωρούσε το “make up sex” ως τον καλύτερο τρόπο συμφιλίωσης. Στον αντίποδα, η πλειοψηφία των γυναικών απάντησε πως ο καλύτερος τρόπος είναι το να ζητήσει κανείς “συγγνώμη” και ο δεύτερος καλύτερος είναι το κλάμα, το οποίο διώχνει την ένταση.

    Παρόλα αυτά, οι γυναίκες συμμετέχουν στο “make up sex” και την εξήγηση στο γιατί το κάνουν αυτό αφού δεν πιστεύουν πως θα βοηθήσει, τη δίνει ο ερευνητής T. J. Wade. Ο Wade υποστηρίζει πως πρόκειται για θέμα ψυχολογίας και πως το κάνει για να μην χάσουν τον σύντροφό τους. Αναφέρει, επίσης, πως το μόνο που θέλουν οι γυναίκες εκείνη την ώρα είναι να συζητήσει, να κλάψει και να εκτονωθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρία λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ και δεν αρέσουν στις γυναίκες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 5 + 1 χειρότερες στάσεις στο σεξ σύμφωνα με τους άντρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε μέρη που πρέπει να κάνεις σεξ φέτος το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ