• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Η Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, αιφνιδιάζει και πάλι τη ναυτιλιακή αγορά! Με μία ακόμη συμφωνία, δρομολογεί την απόκτηση επτά νέων πλοίων, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο το στόλο της και αποδεικύοντας ότι παραμένει μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες στον κλάδο ξηρού φορτίου.

    Συγκεκριμένα, η Star Bulk κατέληξε σε συμφωνία με τη γερμανική E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG για την απόκτηση τριών φορτηγών πλοίων εντός του 2018 και την option εξαγοράς τεσσάρων επιπλέον πλοίων το 2019.

    Ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, επισήμανε:“Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Star Bulk αποκτά ένα υψηλής ποιότητας, σύγχρονο στόλο από την E.R. Capital Holding με μια συναλλαγή που συνδυάζει ελκυστικές τιμές και ευελιξία για την εταιρία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ισχυροποιούμε την παρουσία μας στον κλάδο των capesize, ειδικά σε μια περίοδο που η αγορά χύδην ξηρού φορτίου είναι πιο συγκρατημένη.”

    Για την απόκτηση των τριών πρώτων πλοίων, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή, θα εκδόσει περίπου 1,34 εκατ. κοινές μετοχές και θα καταβάλει 41,70 εκατ. δολ. μετρητά, μέσω δανείου πενταετούς διάρκειας που εξασφάλισε από ευρωπαϊκή τράπεζα. Η E.R. Capital Holding θα κατέχει περίπου 1,45% των κοινών μετοχών της Star Bulk.

    Η παραπάνω συμφωνία αφορά στα χωρητικότητας 180,000-dwt πλοία ER Bourgogne και ER Brandenburg, καθώς και στο χωρητικότητας  55,500-dwt ER Brighton (όλα κατασκευής 2010).

    Αναφορικά με την απόκτηση των άλλων τεσσάρων πλοίων, η E.R. πρότεινε τέσσερα δικαιώματα αγοράς στη Star Bulk με συνολική τιμή άσκησης τους τα 115,39 εκατ. δολ. ή 28,85 εκατ. δολ. για κάθε πλοίο, τα οποία μπορούν να ασκηθούν από την 1η Απριλίου 2019.

    Από την πλευρά της η Star Bulk προτείνει τέσσερα δικαιώματα πώλησης στην E.R. με συνολική τιμή άσκησης τους τα 105,39 εκατ. δολ. ή 26,35 εκατ. δολ. ανά πλοίο, που μπορούν να ασκηθούν από την E.R. από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2019, στην περίπτωση που η ίδια δεν ασκήσει τα δικαιώματα αγοράς.

    Η συνολική τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς και πώλησης είναι πληρωτέα είτε με μετρητά 2/3 και με 1/3 κοινές μετοχές της Star Bulk ή όλα τα μετρητά, κατά την επιλογή της Star Bulk.

    Ο αριθμός των μετοχών που θα εκδοθούν για την E.R., εάν υπάρχουν, θα καθοριστεί από την καθαρή αξία ενεργητικού Star Bulk στις 31 Μαρτίου 2019.

    Τα τέσσερα πλοία που περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας είναι τα χωρητικότητας 180,000-dwt ER America, ER Bayonne, ER Borneo and ER Buenos Aires (όλα κατασκευής 2010).

    Με την ολοκλήρωση της παραπάνω συμφωνίας, η Star Bulk θα κτέχει πλέον στόλο με 115 πλοία, χωρητικότητας περίπου 13,39 εκατ. dwt και μέση ηλικίας 7,5 ετών.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  A. Φράγκου: Η φιλόδοξη μεταγραφή της Navios Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: H νέα συμφωνία της Enesel

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig

     



    ΣΧΟΛΙΑ