• Business

    Σ. Τάκη: ΟΚ από τραπεζίτες για αναδιάρθρωση της Σφακιανάκης

    Σταύρος Τάκη. CEO Σφακιανάκης - όμιλος Σφακιανάκη

    Σταύρος Τάκη. CEO Σφακιανάκης


    Διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η «Σφακιανάκης» προκειμένου να ρυθμίσει τη δανειακή της έκθεση. Ο όμιλος δεν τα πήγε άσχημα στην αγορά το 2017 , παρά το γεγονός ότι η αγορά των Ι.Χ. εμφανίζει τάσεις στασιμότητας. Οι τράπεζες ούτως η άλλως ήθελαν να στηρίξουν την εταιρεία και το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι βασικοί μέτοχοι. Στο πλαίσιο αυτό τους προηγούμενους μήνες έγιναν συζητήσεις με τον επικεφαλής της εταιρίας Σταύρο Τάκη (κατέχει πλέον το 31,55% των μετοχών) οι οποίες εξελίχθηκαν θετικά για την εταιρία καθώς προ λίγων ημερών 2 τραπεζίτες άναψαν το πράσινο φως να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση των δανείων της. Οι συζητήσεις με τις τράπεζες έγιναν λόγω των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (και συμμετοχή των μετόχων). Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου έως €5,1 εκατ. θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει η κ. Μιράντα Σφακιανάκη – Τάκη η οποία διατηρεί ποσοστό ελέγχου 49,39% των δικαιωμάτων ψήφου στην εισηγμένη ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2017 η εταιρία ξεκίνησε την λειτουργία της μεγαλύτερης αντιπροσωπείας BMW – MINI στην Ευρώπη . Πρόκειται για ένα… μεγαθήριο που βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Περιστερίου και δεν δείχνει μόνο εντυπωσιακή αλλά είναι και από κάθε πλευρά.

    Σε 2.500 m2 εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης , η νέα μονάδα ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης BMW-MINI απευθύνεται στους λάτρεις των premium αυτοκινήτων και μοτοσικλετών , συγκεντρώνοντας όλα τα διάσημα μοντέλα των BMW, MINI , BMW Motorrad , BMW i, BMW M αλλά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα BMW Premium Selection, κάτω απο την ίδια στέγη.

    Σταύρος Τάκη. CEO Σφακιανάκης
    Μιράντα Σφακιανάκη Τάκη
    Μιράντα Σφακιανάκη Τάκη (αριστερά) και Σταύρος Τάκη (δεξιά)



    ΣΧΟΛΙΑ