• Business

    Γιώργος Καραγεωργίου (Olympic Shipping): Τεράστια επένδυση 100 εκατ. δολ. από τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

    Γιώργος Καραγεωργίου ναυτιλία

    Γιώργος Καραγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Olympic Shipping and Management


    Σε ακόμη μια σημαντική επένδυση φαίνεται πως προχώρησε η ναυτιλιακή Olympic Shipping and Management, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Καραγεωργίου, λίγους μόλις μήνες αφότου είχε εξαγοράσει τα 2 τελευταία δεξαμενόπλοια τύπου VLCC του στόλου της Metrostar Management του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

    Ειδικότερα, όπως ισχυρίζονται οι brokers, η ιστορική ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση προχώρησε στην εξαγορά των δύο αδελφών δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου suezmax Aegean Fighter και Aegean Miracle (αμφότερα χωρητικότητας 159.000-dwt και κατασκευής 2017), τα οποία ανήκουν στο στόλο της επίσης ελληνικής εταιρείας Arcadia Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

    Ενώ μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για το κόστος της επένδυσης δεν έχουν γίνει γνωστές, οι ίδιοι brokers που επικαλείται το TradeWinds θεωρούν ότι το καθένα suezmax στοίχισε περίπου 50 εκατ. δολάρια στην Olympic Shipping, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά κατέβαλε στην Arcadia το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων, πραγματοποιώντας για άλλη μια φορά μια πολύ σημαντική επένδυση στο υγρό φορτίο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση του κ. Καραγεωργίου έρχεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, τρεις μόλις μήνες μετά τη μεγάλη επένδυση της εξαγοράς των δύο τελευταίων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC που «έχτιζε» η Metrostar Management στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ), για το ποσό των 162 εκατ. δολαρίων -δηλαδή το καθένα στοίχισε 81 εκατ. δολάρια. Τα πλοία θα ονομαστούν “Crude Med” (το οποίο παραδόθηκε τον Απρίλιο) και “Crude Progress”, του οποίου η παράδοση αναμένεται για τον Ιούνιο του 2017.

    Εάν επαληθευτεί η νέα αυτή κίνηση, τότε η Olympic Shipping θα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού κόστους 262 εκατ. δολαρίων από την αρχή του έτους, ενώ o στόλος της Arcadia θα αποτελείται από έξι δεξαμενόπλοια τύπου suezmax και οκτώ τύπου aframax.

    Η Olympic Shipping έχει προσανατολιστεί στα δεξαμενόπλοια τύπου VLCC κυρίως, καθώς διαθέτει ήδη 17 στο στόλο της, τη στιγμή που διαθέτει δύο suezmaxes και τρία aframaxes.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως είχε μεταδώσει το mononews.gr, το Φεβρουάριο του 2017 η ναυτιλιακή γύρισε νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έχει αναλάβει ο κ. Καραγεωργίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Μετά το deal με τον Δ. Κοπελούζο, η GasLog ελπίζει και σε δεύτερο συμβόλαιο για FSRU

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Βερνίκος: Επεκτείνει στρατηγικά το στόλο της Vernicos Tugs & Salvage



    ΣΧΟΛΙΑ