• Ναυτιλία

    Arcadia Shipmanagement: Ενισχύει το βιβλίο παραγγελιών της με νέα τάνκερ

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος


    Συμφωνία με κινεζικό ναυπηγείο για την κατασκευή έως και τεσσάρων νέων aframaxes έκλεισε, η ναυτιλιακή Arcadia Shipmanagement των αδελφών Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Η εταιρεία θα ενισχύσει τον στόλο της αρχικά με δύο δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 115,000 dwt, ενώ υπάρχει option για δύο ακόμη. Tα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Dalian Shipbuilding Industry, αναφέρει το tradewinds.

    Το κόστος της παραγγελίας δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι θα κυμανθεί στα 63 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο.

    Τα τάνκερ θα είναι εξοπλισμένα με scrubber, θα πληρούν τα πρότυπα Tier III NOx του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και θα κινούνται με συμβατικά καύσιμα.

    Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμφωνία.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Arcadia Shipmanagement επέστρεψε στα ναυπηγεία μετά από οκτώ χρόνια, με την παραγγελία δύο suezmax στο νοτιοκορεάτικο Hyundai Heavy Industries.

    Τα πλοία, χωρητικότητας 158,000 dwt, θα χρησιμοποιούν επίσης συμβατικά καύσιμα και το κόστος κατασκευής τους θα ανέλθει στα 85 εκατ. δολάρια έκαστο. Η ένταξη τους στον στόλο της ναυτιλιακής αναμένεται στα μέσα του 2026.

    Η Arcadia ιδρύθηκε το 1998 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

    Διαχειρίζεται στόλο με 10 δεξαμενόπλοια, έξι suezmax και τέσσερα aframax. Όλα ταξιδεύουν με την ελληνική σημαία.

    Η εταιρεία έχει ακολουθήσει συντηρητική πολιτική στις νέες παραγγελίες. Η τελευταία ήταν το 2015, όταν είχε κλείσει συμφωνία με το  ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries για την κατασκευή δύο τάνκερ αξίας 65 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Το 2016 και το 2017 είχε παραλάβει τέσσερα suezmax, τα οποία περιλαμβάνονται ακόμη στον στόλο της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κολοσσό εξελίσσεται η Capital – Όλοι οι άνθρωποι της επιχειρηματικής του ομάδας

    Βραβεύτηκε η Μελίνα Τραυλού από την Wista Hellas

    Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2023: Βραβεία σε κορυφαίες εταιρείες και προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ