• Business

    «Κόκκινη κάρτα» στην Folli Follie από την Atradius – Ο ασφαλιστικός κολοσσός ήρε την κάλυψη στην ελληνική εταιρεία

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ακόμη ένα χτύπημα, το οποίο μπορεί να αποδεχθεί μοιραίο δέχθηκε η Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία- κολοσσός στις ασφάλειες πιστώσεων Atradius αποφάσισε να άρει την ασφαλιστική κάλυψη για συναλλαγές με την Folli Follie, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν με την εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Οι αναλυτές της Atradius θεωρούν επισφαλείς τις συναλλαγές με την Folli Follie, παρά τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως οι καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες δεν ευσταθούν. Είναι προφανές ότι κανένας πλέον στην αγορά δεν εμπιστεύεται τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας, η οποία έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

    Η εξέλιξη είναι πολύ αρνητική για την εταιρεία. Πολλοί μάλιστα δεν αποκλείουν να τεθεί εν αμφιβόλω ακόμη και η ικανότητά της να συνεχίσει να εκπροσωπεί τους διεθνείς οίκους που συνεργάζεται ακόμη. «Πως θα διατηρήσουν τη συνεργασία με τους Κουτσολιούτσους, μετά από αυτή την εξέλιξη που στην ουσία την καθιστά αφερέγγυα», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.

    Παράγοντες της αγοράς θεωρούν αναμενόμενη την κίνηση της Atradius, που μάλλον άργησε να έρθει και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και οι υπόλοιπες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων να προβούν σε ανάλογες ενέργειες το αμέσως επόμενο διάστημα, φέρνοντας την εταιρεία με την πλάτη στον τοίχο.

    «Δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντά τους αλλά και των πελατών, ακόμη και αν αυτός είναι η οικογένεια Κουτσολιούτσου», σημειώνουν, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν δεν δίστασαν να άρουν την κάλυψη στις ελληνικές εταιρείες λόγω του υψηλού «country risk».

    Υπό αυτά τα δεδομένα, συμπληρώνουν, είναι απόλυτα κατανοητό γιατί η Folli Follie ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της, πριν από μερικές μέρες.

    Ποια είναι η Atradius

    Η Atradius παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων, είσπραξης απαιτήσεων και εγγυήσεις παγκοσμίως με παρουσία σε 50 χώρες. Αποτελεί μέρος του Ομίλου Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), ενός κορυφαίου Ισπανικού Ομίλου στον τομέα των Ασφαλίσεων και της Παγκόσμιας Ασφάλισης Πιστώσεων.

    Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Ολλανδία, ενώ υποστηρίζει το παγκόσμιο εμπόριο για περισσότερα από 90 χρόνια. Ο συνολικός κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 1,8 δις. Ευρώ και έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως ενώ απασχολεί 3.700 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι πολύγλωσσοι.

    Στην Ελλάδα, η Atradius δραστηριοποιείται με μια ομάδα 26 ανθρώπων και έχει καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Γιατί η οικογένεια Κουτσολιούτσου αποφάσισε να ακολουθήσει τη ρήση του Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για Folli Follie: Θα κάνουν κόντρα ρελάνς οι ομολογιούχοι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να γιατί η Folli Follie προσέφυγε στο άρθρο 106α – Ποιους φοβάται η οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ