• Business

    Dogecoin: Αυτό είναι το νέο hot κρυπτονομισμα


    Ξεκίνησε το 2013 σαν μία πλάκα, από ένα πολύ δημοφιλές meme με έναν αστείο σκύλο που σίγουρα όλοι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια κάπου στο Internet. Κι όμως, το Dogecoin έχει φτάσει σήμερα, λιγότερα από πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, να έχει κεφαλαιοποίηση ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και να θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα hot κρυπτονομίσματα που κατακλύζουν την αγορά, μετά την “παράκρουση” με το Bitcoin.

    Αν και η τιμή του παραμένει χαμηλή, μην έχοντας ξεπεράσει ποτέ τα 0,0107 δολάρια (κάτι παραπάνω από ένα σεντ, δηλαδή), η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin πλέον αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2017, υπάρχουν πάνω από 112 δισεκατομμύρια νομίσματα Dogecoin.

    Για τους “κυνηγούς” των κρυπτονομισμάτων, που αναζητούν ευκαιρίες αντίστοιχες με αυτήν του Bitcoin, το Dogecoin θεωρείται μία πολλά υποσχόμενη επιλογή, αν και περισσότεροι είναι αυτοί που επενδύουν στο Ethereum, ένα από τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, το οποίο χθες έσπασε το φράγμα των 1.000 δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση άνω του 35.000% μέσα σε ένα χρόνο!

    Βέβαια, όπως είπαμε, το Dogecoin ξεκίνησε από ένα αστείο, με “μασκότ” του έναν χαρωπό σκύλο ράτσας shiba inu, και πλασαρίστηκε ως “το νόμισμα του Διαδικτύου” που θα επέτρεπε στους χρήστες να στέλνουν εύκολα χρήματα μέσω Διαδικτύου. Σύντομα έγινε αρκετά δημοφιλές σε πολλές κοινότητες, όπου χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως “φιλοδώρημα” που δίνεται σε κάποιον χρήστη που έγραψε κάτι ενδιαφέρον.

    Ωστόσο, ο Jackson Palmer, ένας εκ των δημιουργών του που εγκατέλειψε την ηγετική ομάδα του Dogecoin το 2015, εξέφρασε την ανησυχία του για την εκτόξευση του κρυπτονομίσματος. “Έχω πολλήεπιστοσύνη στην ομάδα ανάπτυξης του Dogecoin ότι θα διατηρήσει το λογισμικό σταθερό και ασφαλές, αλλά νομίζω πως λέει πολλά για το καθεστώς των κρυπτονομισμάτων γενικά το ότι ένα νόμισμα με έναν σκύλο πάνω του που δεν έχει εκδώσει αναβάθμιση λογισμικό εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δισ. δολάρια”, δήλωσε στο Coindesk.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες αντικειμενικές αξίες: Τι θα συμβεί από τον Μάρτιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το κορυφαίο νορβηγικό fund πέτυχε τις καλύτερες αποδόσεις αποφεύγοντας…τα ψάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις έως και 92 ευρώ-Ποιοι κερδίζουν και από πότε



    ΣΧΟΛΙΑ