• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια – Στα 2,2 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto

    • Bloomberg
    Bitcoin


    Το Bitcoin ανέκτησε ξανά το επίπεδο των 57.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021, λαμβάνοντας ώθηση από την ζήτηση των επενδυτών για τα ETFs που επενδύουν στο κρυπτονόμισμα, καθώς και από τις περαιτέρω αγορές που πραγματοποιεί η MicroStrategy Inc.

    Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κέρδισε έως και 4,4% φτάνοντας στα 57.039 δολάρια, προτού περιορίσει τα αρχικά κέρδη και σταθεροποιηθεί στα 56.085 δολάρια, επίπεδα που διαπραγματεύονταν νωρίτερα.

    Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 32% από τις αρχές του έτους, επεκτείνοντας το παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης τονώσει το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων και για τα μικρότερα tokens, όπως το Ether και το Dogecoin.

    Στα ETF του Bitcoin που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου, έχουν εισρεύσει καθαρά περίπου 6,1 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της ζήτησης για το κρυπτονόμισμα και από άλλους επενδυτές, πέρα από τους πιστούς λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η επερχόμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του Bitcoin, με το λεγόμενο halving, κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο το κλίμα.

    Η MicroStrategy, εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις που αγοράζει Bitcoin στο πλαίσιο της εταιρικής της στρατηγικής, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε άλλα 3.000 περίπου κρυπτονομίσματα αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία κατέχει τώρα περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

    Batch of Nine New US Bitcoin ETFs Just Logged Record Volume |
    Τα εννέα νέα ETF που συνδέονται με το Bitcoin, και διαπραγματεύονται στην αγορά των ΗΠΑ, κατέγραψαν νέο ρεκόρ όγκου συναλλαγών

    «Δεν περιμένουμε σημαντική υποχώρηση του Bitcoin δεδομένης της έκρηξης και της θετικής ενδιάμεσης δυναμικής του», έγραψε σε σημείωμα η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies.

    Η συνολική αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται πλέον σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των περίπου 820 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποχώρησε κατά τη διάρκεια της bear market του 2022 όταν κατέρρευσαν η FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

    Αυξανόμενες αποδόσεις

    Τα ψηφιακά νομίσματα εκτινάσσονται, παρόλο που οι επενδυτές έχουν μειώσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική φέτος, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

    «Η ανοδική δυναμική της αγοράς crypto ξεδιπλώνεται παρά την άνοδο των επιτοκίων», έγραψε σε σημείωμα ο Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors.

    Bitcoin Has Outperformed Assets Like Gold This Year
    Το Bitcoin υπεραποδίδει φέτος έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως ο χρυσός

    Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι θέσεις κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 162 εκατομμυρίων δολαρίων που στοιχημάτιζαν σε χαμηλότερες τιμές έχουν ρευστοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

    Το Bitcoin ξεπέρασε φέτος σε απόδοση τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

    Μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ τη Δευτέρα. Η MicroStrategy σημείωσε κέρδη 16%, η πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Global αυξήθηκε κατά 17% και η Miner Marathon Digital Holdings έκανε άλμα 22%.

    Το θετικό κλίμα εξαπλώθηκε και στις ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως ο ιαπωνικός όμιλος Monex και η Woori Technology Investment Co. στη Νότια Κορέα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Ανοίγει ο δρόμος για την προσέγγιση των 69.000 δολαρίων – Τι λένε οι αναλυτές

    Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2021

    Γερμανία: Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 50.000 Bitcoins αξίας 2,1 δισ. δολάρια από παράνομη πλατφόρμα



    ΣΧΟΛΙΑ