• Business

    Apple και Amazon βάζουν πόδι στη «χρυσοφόρα» αγορά της Σαουδικής Αραβίας

    • NewsRoom
    Apple Inc.


    Σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο επένδυσης στη Σαουδική Αραβία βρίσκονται οι κολοσσοί της Apple και της Amazon, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που αποδίδει τη συγκεκριμένη εξέλιξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να «εξωραΐσει» τεχνολογικά το συντηρητικό βασίλειό του.

    Οι δύο εταιρείες πωλούν ήδη προϊόντα στη χώρα μέσω τρίτων, αλλά, όπως και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, δεν έχουν μέχρι τώρα παρουσία σε αυτή.

    Οι συζητήσεις της Amazon επικεντρώνονται στον κλάδο του cloud computing, την Amazon Web Services (AWS), η οποία αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες έντονου ανταγωνισμού σε μια αγορά όπου κυριαρχούν μικρότεροι τοπικοί πάροχοι.

    Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ριάντ χαλαρώνει τους ρυθμιστικούς φραγμούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις στη χώρα, καθώς η υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη διαφοροποίησης της οικονομίας του, η οποία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το πετρέλαιο.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η προσέλκυση επενδυτών όπως η Apple και η Amazon μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του πρίγκιπα Μοχάμεντ, αλλά και σημαντικά μερίδια αγοράς στους δύο κολοσσούς σε μία αγορά όπου τα ποσοστά χρήσης του Internet αλλά και των κινητών τηλεφώνων είναι ήδη από τα υψηλότερα παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ