• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Larry Kudlow (σύμβουλος του Trump) ξαφνιάζει: Θα πουλούσα χρυσό για να αγοράσω δολάριο!!!

    Larry Kudlow


    Ο νεοεισελθών οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow,  σε μια σπάνια δήλωση για κάποιον που πρόκειται να πάρει ανώτερη κυβερνητική θέση, προχώρησε  σε μια επενδυτική σύσταση κάπως παρακινδυνεύμενη: “Θα αγόραζα το ‘βασιλιά δολάριο’ και θα πωλούσα χρυσό”. Ο Αμερικανός σημείωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump υποστηρίζει ένα ισχυρό δολάριο, θα προωθήσει μια δεύτερη φάση της φορολογικής αναδιάρθρωσής του για να καταστήσει τις φορολογικές περικοπές μόνιμες, ενώ επίσης θα κρατήσει μια πιο σκληρή γραμμή στις σχέσεις με την Κίνα. Λίγο μετά την αναγγελία του διορισμού του, ο Kudlow, οικονομολόγος και συνεργάτης του CNBC, βρισκόταν στο δίκτυο που περιγράφει τις απόψεις του σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ξεκινώντας από το δολάριο.

    Υποστήριξε την προηγούμενη κριτική για τις δασμολογικές αποφάσεις του Trump, επικροτώντας όμως την ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ ως διαπραγματευτή και προειδοποιώντας για ενδεχόμενα νέα δασμολογικά μέτρα στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Αναφέρθηκε σε μια πηγή – την οποία υπαινίχθηκε ότι ήταν ο Trump – η οποία του είπε ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau “έμεινε σε επαφή με τον πρόεδρο” κάνοντας παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τη Nafta κερδίζοντας γρήγορα, πολλά.

    Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αποφεύγουν παραδοσιακά να σχολιάζουν τη νομισματική πολιτική από φόβο μήπως παραβιάσουν την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο Kudlow μπήκε αντίθετα, προτρέποντας την κεντρική τράπεζα να μην το παρακάνει αυξάνοντας τα επιτόκια: «Η ανάπτυξη δεν συνυπάρχει με τον πληθωρισμό. Απλώς αφήστε τον να ξηλωθεί.»

    Larry Kudlow
    Larry Kudlow
    Larry Kudlow



    ΣΧΟΛΙΑ