• ΑΓΟΡΕΣ

    Βίαιη επιστροφή στην πραγματικότητα για τη Wall Street, με νέες ισχυρές απώλειες

    Wall Street


    Απότομη επιστροφή στην… πραγματικότητα για τη Wall Street, η οποία με το άνοιγμα την Πέμπτη κατάφερε να διαγράψει τα μισά κέρδη της «μαγικής» συνεδρίασης της Τετάρτης (της καλύτερης από τον Μάρτιο του 2009), με τον Dow Jones να σημειώνει βουτιά 500 μονάδων.

    Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 431,9 μονάδες  (-1,89%) στις 22.446,55 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί  πάνω από  500 μονάδες. Ο  S&P 500 αυτή την ώρα κινείται στις 2.422,64 μονάδες, με απώλειες 1.83%, ενώ ο  Nasdaq  στις 6.415,52 μονάδες, με πτώση 2,12%.

    Παρά τα χθεσινά κέρδη, η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για το κυβερνητικό shutdown, με αφορμή την κόντρα του Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο για την χρηματοδότηση του «τείχους» που έχει υποσχεθεί ο Τραμπ, συνεχίζει να κυριαρχεί. Το κλίμα επιβαρύνουν νέα δημοσιεύματα που θέλουν τον Τραμπ να εξετάζει την απαγόρευση της χρήσης εξοπλισμού που κατασκευάζουν οι κινεζικές Huawei και ZTE. Παράλληλα, τον Ιανουάριο είναι πιθανό να εκδοθεί και η εκτελεστική διαταγή εις βάρος των Huawai και ZTE, η οποία, σύμφωνα με το Reuters βρίσκεται υπό εξέταση για περισσότερο από 8 μήνες.

    Πάντως αντιπροσωπία των ΗΠΑ, υπό τον Αμερικανό αναπληρωτή αντιπρόσωπο Τζέφρι Γκέρις, θα βρεθεί στην Κίνα στις 7 Ιανουαρίου για συζητήσεις με την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με τους εμπορικούς δασμούς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ