• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο… κόκκινο ξανά οι ασιατικές αγορές. Σε χαμηλό 4 ετών η Κίνα


    Επανήλθαν τα αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, την Πέμπτη, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για νέα κλιμάκωση στις εμπορικές σχέσεις Κίνας και Ασίας, ενώ τα πρακτικά της έκθεσης της Federal Reserve χτες, έδειξαν ότι η πλειονότητα των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, συμφωνούν στην πολιτική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Στον απόηχο, οι δείκτες στη Wall Street δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την ανοδική αντίδραση της συνεδρίασης της Τετάρτης, ενώ τόσο οι αγορές στην Ευρώπη χτες, όσο και οι ασιατικές αγορές, κινήθηκαν πτωτικά.

    Ο Nikkei στο Τόκιο, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,84% χαμηλότερα στις 5.829,97 μονάδες. Νωρίτερα τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, έδειξαν ισχυρή πτώση των εξαγωγών το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σε ετήσια βάση, στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, υποχώρησαν 1,2% από αύξηση 6,6% το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση των εξαγωγών 2,1% για το μήνα Σεπτέμβριο.

    Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai, κινείται σε χαμηλά τεσσάρων ετών, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες 2,37% και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται 0,72% χαμηλότερα.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο Sensex στην Ινδία χάνει 1,09%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται στο -0,84% και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε με απώλειες 0,89%.

    Στην Αυστραλία, ο ASX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές αμετάβλητος στις 5.942,40 μονάδες.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ