• ΑΓΟΡΕΣ

    Πωλητές, ομόλογα και… Τσίπρας εξαφάνισαν τα πρωινά κέρδη στο Χρηματιστήριο


    Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη ενδιαφέροντος με τον τζίρο να θυμίζει συνεδριάσεις του καλοκαιριού, μένοντας στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ. Η αρχή της συνεδρίασης έδειχνε πως ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να μαζέψει κάποια από τα χαμένα κέρδη των προηγούμενων ημερών (φτάνοντας έως το +1,91%), ωστόσο καθώς κινούμασταν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης (και ενώ στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis), επεκτάθηκε η επίθεση των πληρωτών. Ως αποτέλεσμα, στα τελευταία λεπτά, ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

    Στα αρνητικά της ημέρας ήταν και η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, η οποία συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα.

    O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 823,46 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 823,46 μονάδων και 844,58 μον. (+1,91%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 30,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,75%, στις 2.086,83 μονάδες, ενώ στο -0,86% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.314,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 909,20 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, η Ιωάννα Καρέλια κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 12,3 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Θεόδωρος Βασιλάκης που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 14,1 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε αυτή της Σαράντης (+2,07%), ενώ ακολούθησαν οι μετοχές του  ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, με τις ΔΕΗ, Τιτάν και Λάμδα με άνοδο πάνω από 1%.

    Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Aegean, πουέκλεισε με απώλειες 3,09%, με τις ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Folli Follie και ΕΕΕ να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 2%.



    ΣΧΟΛΙΑ