• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι απειλές Τραμπ έριξαν στο «κόκκινο» τη Wall Street

    Wall Street


    Η έντονη κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ, με τους ηγέτες των Δημοκρατικών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία και οι απειλές του Αμερικανού προέδρου να κατεβάει τους διακόπτες σημαντικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για τον προϋπολογισμό του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, χάλασαν το κλίμα στη Wall Street.

    Ο Dow Jones και ο S&P 500 πέρασαν στο τέλος της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας τα κέρδη που έφερε η αισιοδοξία για τις συνομιλίες της Κίνας με τις ΗΠΑ, μετά το τηλεφώνημα μεταξύ του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε με τον Αμερικανό υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον αντιπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η Κίνα φέρεται να ενημέρωσε τους Αμερικανούς πως θα προχωρήσει σε μειώσεις στους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ στο 15% από 40% σήμερα.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.370,24 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,22%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 2.636,78 μονάδες, με απώλειες 0,04%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 14 κινήθηκαν θετικά και 16 αρνητικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nike (1,46%), Verizon (+1%) και P&G (+0,95%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Goldman Sachs (-1,14%), Boeing (-1,32%) και Travelers (-1,65%).

    Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.031,83 μονάδες, με κέρδη 0,16%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστροφή στα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κρίση στη Λιβύη έδωσε ώθηση στην τιμή του αργού – Πτώση 0,2% για τον χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ