• First Top Stories

    Μεταβλητότητα με αύξηση του όγκου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    Νευρικότητα επικρατεί στην εγχώρια αγορά, μετά την πρώτη μιάμιση ώρα συναλλαγών, καθώς ο τραπεζικός δείκτης προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα, ωστόσο οι απώλειες σε Motor Oil (-3,42%) και Jumbo (-4,92%) προκαλούν νευρικότητα, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης από κέρδη της τάξης του 1% υποχώρησε έως και 0,20%.

    Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι η εταιρεία ουδεμία απολύτως σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Παπαευαγγέλου και ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, η μετοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις που άγγιξαν και το -6%. Ωστόσο, στα τρέχοντα επίπεδα, η προσφορά απορροφάται.

    Μεγάλη κινητικότητα και για τη μετοχή της Motor Oil που από ενδοσυνεδριακές απώλειες 4,34% τώρα υποχωρεί 2,28% ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την αγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Ο τραπεζικός δείκτης που έχει καταφέρει στις τελευταίες συνεδριάσεις να μειώσει κατά πολύ τη «χασούρα» του μήνα κινείται με άνοδο 2,96%, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μηνιαίες απώλειες για τον κλάδο των τραπεζών είναι της τάξης του 5,5% και του Γενικού Δείκτη τιμών στο 7,1%.

    Στο ταμπλό αυτή τη στιγμή, η Αlpha Bank και η Τρ. Πειραιώς ενισχύονται 3,58% και 3,26% αντίστοιχα και ακολουθούν οι ETE (+1,75%) και Eurobank(+1,88%).

    Η Coca Cola καταγράφει κέρδη 2,8%, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανακάμπτει 2,48%, η Βιοχάλκο (+1,78%), η ΔΕΗ (+1,52%) και η Αεροπορία Αιγαίου σημειώνει κέρδη 1,19%, μεταξύ άλλων.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Τρ. Αττικής (+3%),  ΜΙΓ (+2,72%) και ΜΛΣ (+0,65%). Η τελευταία ανακοίνωσε νωρίτερα την είσοδό της στην αγορά της Βουλγαρίας, την τρίτη αγορά του εξωτερικού στην οποία εισέρχεται μετά από την Κύπρο και τη Σερβία.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί σημαντικά και διαμορφώνεται στα 17,6 εκατ. ευρώ.

    Με τη μεταβλητότητα στο προσκήνιο ενεργοποιήθηκε και η αγορά παραγώγων, με το ΣΜΕ της Εθνικής Τράπεζας να έχει πραγματοποιήσει  26.392 συμβόλαια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ