• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια στην Ασία


    Ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια στην Ασία, μετά τις ισχυρές απώλειες που δέχτηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα, οι οποίες οδήγησαν το χρηματιστήριο στη Σανγκάη στα χαμηλά επίπεδα του 2014.

    Το επενδυτικό κλίμα ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό, ενώ ο δείκτης Φόβου, ο λεγόμενος VIX, αναρριχήθηκε σε υψηλό 8 μηνών στη χτεσινή συνεδρίαση.

    Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την αγορά της Ιαπωνίας, κατέγραψε άνοδο 1,3%, με τα χρηματιστήρια της Ν. Κορέας και της Ταϊβάν, να υπεραποδίδουν.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,56% υψηλότερα, στις 22.713 μονάδες. Το γιεν υποχώρησε λίγο έναντι του δολαρίου, αφού αναρριχήθηκε την εβδομάδα σε υψηλό τριών εβδομάδων, ανακουφίζοντας έτσι τις μετοχές του εξαγωγικού κλάδου. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι Sumco Corp (+8,37%) και Yaskawa Electric (+5,63%), ενώ οι Αeon και Sumitomo απώλεσαν 4,34% και 3,81% αντίστοιχα.

    Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai καταγράφει άνοδο 0,93% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται 1,75% υψηλότερα.

    Νωρίτερα, τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα στην Κίνα έδειξαν σταθερή επέκταση στις συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας, γεγονός που υποδηλώνει ελάχιστες ζημιές από τον εμπορικό πόλεμο  με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία καταγράφει ισχυρά κέρδη της τάξης του 2%, ο IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,97%, ο STI στη Σιγκαπούρη κερδίζει 0,62% και ο SET στη Ταϊλάνδη βρίσκεται 0,86% υψηλότερα.

    Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές, ο Kospi ( +1,51%) στην Ν. Κορέα, ενώ στην Αυστραλία, ο ASX έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξης του 0,2%.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ