• Ροή Ειδήσεων

    To Netflix φλερτάρει με την Ελλάδα

    νετφλιξ ελλαδα

    Η συνάντηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κράτσου με τον εκπρόσωπο του Netflix, Rajiv Dalal


    Μια σημαντική φιλία ξεκινά να αναπτύσσεται μεταξύ της Ελλάδας και της πολύ αγαπημένης πλατφόρμας του Netflix, που σημειώνει ρεκόρ συνδρομών και σαρώνει ανά τον κόσμο.

    Και μπορεί εμείς να ξέρουμε πολύ καλά το Netflix, ήρθε όμως η ώρα να μάθουν και οι ιθύνοντες της επιτυχημένης πλατφόρμας τη χώρα μας, μέσα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ του εκπροσώπου και του Netflix, Rajiv Dalal και του Έλληνα Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου. Στη συνάντηση, παρόντες ήταν επίσης ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) αλλά και η Βένια Βέργου, διευθύντρια στο Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

    Με την ιδιότητα του υπευθύνου διεθνών παραγωγών και επενδύσεων του αμερικανικού κολοσσού της steaming βιομηχανίας του θεάματος, ο Dalal συζήτησε με τον Έλληνα υφυπουργό τις δυνατότητες συνεργασίας, που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο μερών, στο πλαίσιο της στοχοθεσίας της εταιρίας για διεύρυνση του δικτύου της, με νέες παραγωγές και εμπλουτισμό του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου της.

    Η πιθανότητα συνεργασίας της Ελλάδας με την παγκοσμίως επιτυχημένη αμερικανική πλατφόρμα θα συνιστούσε, για τη χώρα μας, μια σημαντική εμπορική επιτυχία, μια συμφωνία – χρυσωρυχείο, τόσο υλικά, όσο κυρίως αναπτυξιακά, με την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προώθησή της σε διεθνές επίπεδο.

    Η σημασία της συνεργασίας έγκειται στην πολύ επιτυχημένη πορεία του Netflix, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, έχοντας κατακτήσει 140 εκατ. συνδρομητές ανά τον κόσμο. Άλλωστε, η στροφή της προς τις ευρωπαϊκές παραγωγές είναι πλέον φανερή, αφού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους άνω των 13 δις για τέτοιου είδους παραγωγές το 2018, οι οποίες μάλιστα διεκδικούν και διεθνείς διακρίσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία τοποθετούν το Netflix στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας, αποτελώντας έναν πολύτιμο εταίρο για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, όποιας χώρας καταφέρει να συνάψει μια καλή συμφωνία μαζί του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι να δείτε στο Netflix μετά τον Ted Bundy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Netflix προειδοποιεί: Μην δείτε μόνοι σας το ντοκιμαντέρ για τον κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρέλα με την σειρά του Netflix για το «Συγύρισμα με την Μαρί Κόντο»



    ΣΧΟΛΙΑ