• What's happening

    Σκληρός Αλαφούζος σε Παππά: Κλείστε τους όλους τώρα

    • NewsRoom

    Γιάννης Αλαφούζος


    Συνεχίζει απτόητος το δικό του power game o Γιάννης Αλαφούζος, ζητώντας από τον υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά να κλείσουν τώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που δεν έχουν πάρει άδεια. Το σκεπτικό, όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr είναι να προλάβει ο καναλάρχης του Φαλήρου, την κατανομή της διαφημιστικής πίτας για τους μήνες Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Επιθυμεί δηλαδή, το κλείσιμο των άλλων καναλιών καθώς θέλει να διεκδικήσει την διαφημιστική δαπάνη των media που δεν έχουν άδεια.

    Ο ιδιοκτήτης του Σκάι, ο οποίος προφανώς δεν υπολογίζει τις συνέπειες μιας άμεσης διακοπής σήματος μετάδοσης – με απλά μαθηματικά δηλαδή τις 2.500 θέσεις ανεργίας που θα προκύψουν από τους εν ενεργεία σήμερα τηλεοπτικούς σταθμούς – είναι επιχειρηματίας και μιλά με νούμερα. Νούμερα τηλεθέασης, που μεταφράζονται σε οικονομικά, λογιστικά νούμερα από τις διαφημιστικές εταιρείες. Και όσο τα νόμιμα κανάλια παραμένουν μόνο δύο, δηλαδή Σκάι και Antenna (καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης έχουν μεν άδεια αλλά όχι ακόμα κανάλια), τόσο τα οικονομικά αυτά νούμερα μοιράζονται σε λιγότερους “παίχτες” του τηλεοπτικού τοπίου. Και όλα αυτά ενώ παράλληλα, οι εξελίξεις τρέχουν με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει ήδη έτοιμο δημοσιογραφικό επιτελείο. Βέβαια, και ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά του αυτό που θέλει είναι να πληρώνεται στην ώρα τους το προσωπικό του Σκάι και μέχρι στιγμής ο όμιλος το έχει τηρήσει, όπως επίσης και η Καθημερινή.

    παππάς - αλαφούζοςΌπως είχε γράψει το mononews.gr, μία τέτοια κίνηση ήταν αναμενόμενη για τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, ο οποίος φαινόταν ότι θα κρατούσε μία πιο σκληρή στάση για τα τηλεοπτικά πράγματα και ήταν θέμα ημερών να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμέυσεις της και να διακοπεί άμεσα η μετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών, που δεν έχουν πάρει άδεια μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες, Νίκος Παππάς και Γιάννης Αλαφούζος στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας που είχαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, συζήτησαν για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

    Στα παραλειπόμενα του γεύματος, εκτός των κκ Παππά και Αλαφούζου στο γεύμα παρευρέθηκαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού Αλέξης Παπαχελάς, Άρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Παύλος Τσίμας, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, ενώ τον υπουργό Επικρατείας συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιβάν Σαββίδης: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (που συνεδριάζουν καθημερινά για το νέο κανάλι)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο “μαύρος” Σεπτέμβρης της Μυκόνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ