• What's happening

    Sani/Ikos: Τα επόμενα βήματα επέκτασης του ομίλου

    Όμιλος Sani/Ikos: Υπερκαλύφθηκε το ομολογιακό των 300 εκατ. ευρώ - Προχωρά στην ενοποίηση εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων

    Ανδρέας Ανδρεάδης. Επικεφαλής SANI


    Επεκτείνεται εκτός των “συνόρων” της Χαλκιδικής, ο όμιλος Sani/Ikos, καθώς εκτός από τη Κέρκυρα και την Κώ, στόχος είναι η νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη και η Ρόδος. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς έναντι του ποσού των 100 περίπου εκατ.ευρώ, των ξενοδοχείων Corfu Chandris και Dasia Chandris της Κέρκυρας, που ανήκαν στην εταιρεία “Ξενοδοχεία Χανδρή (Ελλάς) Α.Ε”, από τον όμιλο Sani/Ikos μέτοχος του οποίου είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών κ.Ανδρέας Ανδρεάδης, στόχος είναι η “κάθοδος” του ΒορειοΕλλαδίτη επιχειρηματία προς το νότο αφού μέσα στην επόμενη τριετία πρόκειται να δαπανήθουν περί τα 250 εκατ.ευρώ σε επενδύσεις.

    Με δεδομένη, λοιπόν, την υψηλή ζήτηση που εμφανίζουν οι περιοχές της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Κω αλλά και της Ρόδου, ο όμιλος προσανατολίζεται σε συγκεκριμένες επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια, αρχίζοντας από το νησί των Φαιάκων, όπου σύμφωνα πάντα με το επενδυτικό σχέδιο, οι δύο μονάδες θα ανακατασκευαστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα με την επωνυμία “Ikos Dasia” (5 αστέρων), δυναμικότητας 410 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόου. Η μονάδα προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2018.

    sani

    Τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ των επενδύσεων Sani/Ikos θα απορροφηθούν στην Κω και τη Χαλκιδική. Στην Κω το σχέδιο αφορά στη μετατροπή του πρώην Club Med Kefalos του νησιού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Ikos Kefalos” (5 αστέρων), δυναμικότητας 410 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόου, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της την άνοιξη του 2019. Σε 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται εξάλλου η επένδυση που υλοποιείται ήδη στη Χαλκιδική και αφορά στη δημιουργία της νέας μονάδας Sani Dumes (5 αστέρων), δυναμικότητας 130 δωματίων και σουιτών και η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Sani Club (επίσης πέντε αστέρων), στο οποίο προστίθενται σουίτες ενός και δύο υπνοδωματίων.

    Οσον αφορά στην παρουσία του ομίλου Χανδρής στην επιχειρηματική ξενοδοχειακή ζωή της περιφέρειας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κινήσεις, προκύπτει ότι μάλλον ενδιαφέρεται για τον περιορισμό της μόνο στις πόλεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης (The Med) και στο νησί της Χίου (τόπος καταγωγής της εφοπλιστικής οικογένειας), καθώς παρακολουθεί ήδη τις εξελίξεις με το μέλλον του ξενοδοχείου Athens Ledra (πρώην Marriott).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί πήγε σε δίκη η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθ. Φειδάκης: Επεκτείνονται οι ζημίες για την Globus Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ