• What's happening

    Ψάχνετε εργασία; Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα που ζητούν προσωπικό στην Ελλάδα

    anergia


    Η έλλειψη ειδίκευσης καταγράφεται ως βασική παράμετρος για την ανεργία, σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup (Ετήσια Διεθνής Έρευνα Έλλειψη Ταλέντου) για το 2016. Για όγδοη συνεχή χρονιά, οι εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων σε συγκεκριμένους κλάδους, με κορυφαίους στη λίστα, να βρίσκονται οι “Επαγγελματίες Πωλητές” και “Προσωπικό Υπηρεσιών IT”.

    Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι “Εξειδικευμένοι Τεχνίτες”, ειδικότητα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα από το 2011 ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με τους πτυχιούχους μηχανικούς και τα υψηλόβαθμα στελέχη.

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις θέσεις 8 και 9 βρίσκονται οι κλάδοι “Προσωπικό για τον χώρο Εστίασης και Ξενοδοχείων” και “Οδηγοί”. Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας ολοκληρώνεται με τα άτομα που ζητούνται για “Γραμματειακή υποστήριξη”.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Eurostat (μέτρηση Ιουλίου) για τον Σεπτέμβριο, η ανεργία στην Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 23,2%.

    manpower031116Ερμηνεύοντας τα στοιχεία, οι ειδικοί μιλούν για πρόκληση, που εντοπίζεται κυρίως στη διάσταση των τεχνικών δεξιοτήτων, επηρεάζοντας σημαντικά τους κλάδους του εμπορίου και της υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, κοινή παράμετρος αποτελεί το επίπεδο επάρκειας και εμπειρίας σε συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες. Επισημαίνεται δε ότι και το 2016, οι θέσεις εργασίας στον τομέα των πωλήσεων διατηρούν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ανεύρεσης των κατάλληλων επαγγελματιών τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά.

    Τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 40% των εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα. Η Ιαπωνία καταγράφει τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης ταλέντου με ποσοστό 86%, ενώ ακολουθούν η Ταϊβάν με 73%, η Ρουμανία με 65%, το Χονγκ Κονγκ με 69% και η Τουρκία με 66%.

    Η Ελλάδα, με ποσοστό 59%, καταλαμβάνει την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς μετακινήθηκε από την 7η θέση που κατείχε το 2015. Στον αντίποδα, χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία παρουσιάζουν ποσοστά 16%, 17%, 18% και 20% αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 15 επαγγέλματα που είναι σχεδόν αδύνατο να εξηγήσετε στους γονείς σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τάκης Θωμόπουλος νέος πρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα – Το who is who

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σουρωτή: Ο ισχυρός άνδρας της 3Ε δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη

     



    ΣΧΟΛΙΑ