• What's happening

    Τελικά, πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ;

    ζευγάρι


    Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής και τείνει να θεωρείται ένας πολύ καλός τρόπος για να καίμε θερμίδες. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το σίγουρο είναι πως πέφτει αρκετός ιδρώτας.

    Μπορούμε, όμως, να υπολογίσουμε πόσες περίπου θερμίδες καίμε κατά την σεξουαλική επαφή;

    Το Πανεπιστήμιο του Québec, πάντως, πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, ένας άντρας καίει περίπου 100 θερμίδες σε ένα γύρο σεξ, ενώ σε ένα τρέξιμο μισής ώρας το σώμα καίει περίπου 270 θερμίδες.

    Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι άντρες είναι πιο τυχεροί στο ζήτημα των θερμίδων κατά το σεξ. Δηλαδή, οι άντρες καίνε πολλές περισσότερες θερμίδες από ότι οι γυναίκες, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως ο άντρας τα δίνει όλα στο κρεβάτι και δεν περιμένει μόνο από τη γυναίκα, όπως αναφέρει ο ερευνητής Antony Karelis. Ένα άλλο συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα, είναι πως οι άντρες συνήθως καταβάλλουν λίγη παραπάνω προσπάθεια κατά την σεξουαλική επαφή και ο “κόπος” του είναι μεγαλύτερος.

    Στην έρευνα αυτή, έρχεται να προστεθεί και μια άλλη μελέτη στο European Heart Journal που παρουσιάζει κάτι εντυπωσιακό. Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει πως το σεξ που γίνεται σε μία εξωσυζυγική ή “παράνομη” σχέση καίει ακόμη περισσότερες θερμίδες. Πάντως, ως προς το αν τελικά το σεξ ισοδυναμεί με την κανονική άσκηση και θεωρείται, όντως, μια μορφή γυμναστικής, εξαρτάται από το πώς ορίζει κανείς το τι είναι η “κανονική άσκηση”. Επομένως, προτείνουμε να κάνετε και τα δύο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ποσοστό του κόσμου κάνει σεξ κάθε μέρα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχετε μειωμένη επιθυμία για σεξ; Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτά συμβαίνουν στο σώμα την ώρα του οργασμού



    ΣΧΟΛΙΑ