• What's happening

    Μολότοφ και πετροπόλεμος στο Πολυτεχνείο – Συγκατάθεση της Εισαγγελίας για να μπει η αστυνομία (video) (upd)

    epeisodia


    Έκρυθμη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς νεαροί εκσφενδονίζουν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, μεγάλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί, λίγο μετά τις 20:00 στο προαύλειο χώρο του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής.

    Εισαγγελικές πηγές λένε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει δώσει ήδη την συγκατάθεση του στην αστυνομία εάν εκείνη διαπιστώσει ότι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου διαπράττονται καταστροφές και λεηλασίες να εισέλθει εντός του χώρου. Συνεπώς η αστυνομία αποφασίζει εάν και πότε θα παρέμβει. Πάντος μέχρι ώρας κανένα σχετικό αίτημα δεν έχει φτάσει στην εισαγγελία από τις πρυτανικές αρχές.

    Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών αριθμούσε περίπου 700 άτομα. Λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, έφυγαν μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα Εξάρχεια, υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

    Παράλληλα, περίπου 100-150 νεαροί χρησιμοποίησαν θρανία και καρέκλες από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου για να στήσουν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη, Τζωρτζ και Πατησίων, γύρω από τη σχολή.

    Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας είναι να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ταραξίες στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόθεση της ΕΛΑΣ είναι «να λειτουργήσει η υπόλοιπη πόλη και να ανοίξουν κανονικά οι δρόμοι».

    Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, οι νεαροί βγήκαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου και πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου–λάμψης.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

    Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και τα Ιωάννινα.

    Επεισόδια σημειώθηκαν στο πραύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου έχουν εισέλθει ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο πραύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

    Πανικός επικράτησε στο κέντρο της Πάτρας, καθώς αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες σε δημοσιογράφους και πολίτες.Νωρίτερα, υπήρξε επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

    Επεισόδια υπήρξαν αργά το βράδυ στο κέντρο του Βόλου, πέριξ του μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου, λίγο μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με μολότοφ, πετροπόλεμος, κρότου λάμψης και συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

    Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα γύρω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου όταν λίγο μετά τις 20.00 κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολυτεχνείο-LIVE: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία – 7.000 αστυνομικοί στους δρόμους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τόσκας δεν θέλει να καθαρίσει το Πολυτεχνείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολυτεχνείο: 7.000 αστυνομικοί στους δρόμους -Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα



    ΣΧΟΛΙΑ