• What's happening

    Μαριχουάνα: Ιδού ποια είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά στην Αμερική

    κάνναβη μαριχουάνα


    Το 2016 ήταν μια σημαντική χρονιά για τη χρήση μαριχουάνας στη βόρεια Αμερική. Στις ΗΠΑ, επτά πολιτείες νομιμοποίησαν τη χρήση της, μεταξύ των οποίων και η Καλιφόρνια. Και αυτό αποτυπώνεται και στις πωλήσεις για τη νόμιμη μαριχουάνα, οι οποίες εκτοξεύθηκαν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά.

    Σύμφωνα με το Arcview Market Research, οι πωλήσεις της νόμιμης μαριχουάνας στη βόρεια Αμερική έφτασαν τα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 2015. Και αν σε αυτές προσθέσουμε τις πωλήσεις της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τις παράνομες πωλήσεις στη μαύρη αγορά το νούμερο εκτινάσσεται στα 53,3 δισεκατομμύρια δολάρια!

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Arcview Market Research μέχρι το 2021 η αγορά της νόμιμης μαριχουάνας θα ανέλθει στα 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 26% κάτα μέσο όρο. Κάτι που την κάνει με διαφορά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στις ΗΠΑ!

    Ωστόσο, μέχρι να καταφέρει η νόμιμη αγορά να υπερκεράσει τις παράνομες πωλήσεις θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια. Το 2016 η μαύρη αγορά κατείχε ένα ποσοστό 87% των συνολικών πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, μειωμένη από το 90% του 2015.

    Στην αύξηση των ποσοστών των νόμιμων πωλήσεων έχει συμβάλει η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών χρήσης – όπως σπρέι ή σε μορφή τροφής – που έχει φέρει νέους χρήστες στην αγορά.

    Μόνο στο Κολοράντο, όπου η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί από το 2012, οι πωλήσεις των εναλλακτικών μορφών έχουν φτάσει στο 45% των συνολικών πωλήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στα social media – Θέμος προς Τσίπρα: “Εάν θέλεις να γίνεις Μαδούρο, πήγαινε Βενεζουέλα”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: «Γιατί τα έχετε βάλει όλοι με τον Καρανίκα;» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμμορίες Ρομά: Ψάχνουν θυρίδες τους για κοσμήματα και μετρητά



    ΣΧΟΛΙΑ