• What's happening

    Grimaldi: Κέρδη 1 εκατ. ευρώ σε μία ημέρα

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ο Emanuele Grimaldi ήταν ένας από τους κερδισμένους της ημέρας. Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται μάλλον αδιάφορα το τελευταίο διάστημα, με τις τράπεζες και τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να δίνουν τον τόνο και να σημειώνουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, υπάρχουν και κάποιες άλλες μετοχές που φέρνουν κέρδη, με ελάχιστο τζίρο και όγκο συναλλαγών. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του βασικού μετόχου της Minoan Lines, Emanuele Grimaldi, που είδε την αξία των μετοχών του να αυξάνεται κατά 1 εκατ. ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση.

    Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο τίτλος σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,42% κλείνοντας στα 2,40 ευρώ, με συνολικό όγκο 323 τεμάχια και ημερήσιο τζίρο μόλις 775 ευρώ, το σύνολο των μετοχών που κατέχει η εταιρία του Ιταλού εφοπλιστή στην εγχώρια εισηγμένη ναυτιλιακή ανέρχεται στο 94,362%, με αποτέλεσμα η συνολική αξία των μετοχών που κατέχει να αυξηθεί κατά 1 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, o Emanuele Grimaldi  περιλαμβάνεται στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης, μαζί με τους John Paulson μέτοχο των Alpha και Πειραιώς που η αξία των μετοχών του αυξήθηκε κατά 1,1 εκατ. ευρώ και τον Ευάγγελο Μυτιληναίο που σημείωσε κέρδη 834,5 χιλ. ευρώ.

    Η συνεδρίαση

    Στο μεταξύ, υποτονικό κλίμα επικράτησε στη συνεδρίαση, με περιορισμένο τζίρο που ανήλθε στα 31,9 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,09% στις 589,46 μονάδες, ενώ σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 592,77 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,22%, στις 1.561,77 μονάδες, ενώ κέρδη 0,52% σημείωσε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 747,88 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 654,43 μονάδες.

    Από τον κλάδο των τραπεζών, με πτώση 0,19% τερμάτισε η Eurobank στα 0,5140 ευρώ, η Πειραιώς παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ απώλειες 1,06% κατέγραψε η Εθνική. Ξεχώρισε η Alpha Bank που σημείωσε άνοδο 0,65%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Lamda Development ενισχύθηκε κατά 3,55%, ο Μυτιληναίος σημείωσε άνοδο 2,15%, η Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψε κέρδη 1,09% και ο ΟΛΠ ενισχύθηκε κατά 1,12%.

    Ο ΟΤΕ  έκλεισε με κέρδη 1,59% και τζίρο που άγγιξε τα 6,840 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ έκλεισε με άνοδο 2,84% και συναλλαγές 6,812 εκατ. ευρώ.

    Αντίθετα, πιέσεις δέχθηκε η Jumbo μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και υποχώρησε κατά 3,72%, η Folli Follie υποχώρησε κατά 1,68% και η Τιτάν έχασε ποσοστό 1,33%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη αντεπίθεση του Αναστάση Δαυίδ της 3Ε: Η Σουρωτή είναι δυνατό brand name και θα συνεχίσει την λειτουργία της

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το top 10 των πιο γραφικών ελληνικών προορισμών για το φθινόπωρο! (photos)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ