• What's happening

    Άνδρας μέσα στην μόδα. Επιτέλους! μετά τους Ιταλούς και οι Σκανδιναβοί εξάγουν στιλ

    • NewsRoom


    Εκτός από design, αστυνομικά μυθιστορήματα, αυτοκίνητα και μπακαλιάρο, τα τελευταία χρόνια οι Σκανδιναβοί εξάγουν και στιλ -για την ακρίβεια, μαζί με τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, οι πάλαι ποτέ «Βίκινγκς» έχουν φτάσει να λογίζονται σήμερα ανάμεσα στις πιο καλοντυμένες «φυλές» του πλανήτη. Και όχι άδικα. Με αυτό το δεδομένο, ιδού επτά πράγματα που αξίζει να διδαχθείς από αυτούς ώστε να αντιμετωπίσεις με στιλ τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου που πλησιάζουν γοργά.

    Δώσε σημασία στο σωστό (ελαφρύ) πανωφόρι

    Για ποιο λόγο; Επειδή το συγκεκριμένο ρούχο μπορεί να «απογειώσει» εύκολα ακόμη και την πιο casual εμφάνιση ενώ μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα -από ένα απλό λευκό t-shirt τώρα που ο καιρός παραμένει ακόμη ζεστός μέχρι ένα καλό ελαφρύ πουλόβερ όταν ο υδράργυρος πάρει τον κατήφορο.

    coat-mesa

    Κάνε κτήμα σου την έννοια του “Lagom”

    Πρόκειται για τη σουηδική λέξη που περιγράφει την έννοια και τη φιλοσοφία του «όσο πρέπει» -αυτού που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι περιέγραφαν ως «μέτρο», αν προτιμάς…
    Τι σημαίνει αυτό αν προτίθεσαι να «κοπιάρεις» το στυλ των Σκανδιναβών; Ότι καλό θα ήταν να ξεχάσεις για λίγο τα έντονα χρώματα, τα μεγάλα logo και κάθε πιθανή και απίθανη τάση που ξεπηδά από καιρό σε καιρό από τα απανταχού catwalks και τις διεθνείς εβδομάδες μόδας και να αρχίσεις να επιλέγεις κομμάτια σε πιο γήινα ή ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι, το σκούρο μπλε, το καφέ και το μαύρο.

    men style lagom-mesa

    «Σπούδασε» τα σκανδιναβικά brand

    Ιδού έξι από τις πιο γνωστές φίρμες από την πιο βόρεια «γειτονιά» της Ευρώπης, που αξίζει να τσεκάρεις:

    Acne Studios: Για μοναδικά παλτό και μπουφάν.

    Norse Projects: Αν αναζητάς φόρμες, πλεκτά και λίγο πιο εξεζητημένα πανωφόρια και blazer.

    Nudie Jeans: Αν ψάχνεις για κάποιο jean που να ξεφεύγει από τα τετριμμένα, αλλά δεν «ψήνεσαι» να πληρώσεις γι’ αυτό μια ολόκληρη περιουσία.

    Cheap Monday: Για σούπερ ανθεκτικά skinny jeans που μπορείς να φοράς κάθε μέρα.

    Wood Wood: Για τους θιασώτες του ποιοτικού streetwear.

    Tiger of Sweden: Για καλό, επίσημο ντύσιμο.

    Πειραματίσου με τα υφάσματα και τις γραμμές

    Σήματα-κατατεθέντα των Σκανδιναβών σχεδιαστών είναι η άνεση και, κυρίως, η χρήση ιδιαίτερων υφασμάτων όπως η τσόχα και το μελανζέ βαμβάκι. Αν δυσκολεύεσαι να μπεις στο πνεύμα, η φωτό εδώ θα σου δώσει μια αρκετά καλή ιδέα για τι ακριβώς μιλάμε…

    Τόλμησε το total black

    Το μαύρο είναι το χρώμα στο οποίο ορκίζονται αιώνια πίστη οι Σκανδιναβοί -όχι άδικα, αφού έχει τη μοναδική ιδιότητα να κάνει να δείχνει πιο «σοβαρή» και πιο «μετρημένη» ακόμη η πιο casual εμφάνιση.
    Το καλύτερο όλων; Το μαύρο σε κάνει αποδεδειγμένα να δείχνεις πιο αδύνατος. Κάτι που μάλλον αξίζει να λάβεις υπόψη, ειδικότερα δε αν επέστρεψες από τις διακοπές σου «λιγουλάκι» βαρύτερος.

    Αγάπησε το layering…

    Ενδεχομένως και λόγω των «ιδιαίτερων» κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στο βορειότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου (βλέπε: 11 μήνες τον χρόνο ψοφόκρυο), οι Σκανδιναβοί έχουν εξελιχθεί σε αληθινούς «μάστορες» του layering.
    Το πρώτο μάθημα που μπορείς να διδαχθείς από αυτούς; Φόρεσε το jean ή το κοτλέ μπουφάν σου κάτω από ένα μακρύτερο, μάλλινο παλτό.

    …πρόσεξε, όμως, πώς θα συνδυάσεις τις υφές.

    Βλέπεις, ο λόγος που οι Σκανδιναβοί θεωρούνται «γκουρού» του layering έχει να κάνει όχι μόνο με τον τρόπο που συνδυάζουν τα (σκούρα) χρώματα των ρούχων που φοράνε αλλά, κυρίως, με τον τρόπο που ξέρουν να «παντρεύουν» τα υφάσματα, συνδυάζοντας με ιδιαίτερη επιτυχία (κι εντελώς ενδεικτικά) τα χοντρά πλεκτά με τα φίνα μάλλινα και τα «βαριά» denim σε ένα και μόνο outfit.

    Πηγή: gr.askmen.com 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επανάσταση! Κατεβάστε το Snapchat γιατί θα γίνει η επόμενη τηλεόραση (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να γνωρίζει αυτές τις elegant φίρμες ανδρικών παπουτσιών!



    ΣΧΟΛΙΑ