• What's happening

    Έντονο παρασκήνιο από την εκλογή Τάκη Θωμόπουλου στην Εθνική Τράπεζα!


    Με  παρασκήνιο συνοδεύτηκε η εκλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας καθώς, παρότι κανείς δεν αμφισβητεί το κύρος και τις γνώσεις του, όπως άλλωστε και του έτερου φιναλίστ Δημήτρη Τσιτσιράγκου, η προσπάθεια για παιχνίδια εξουσίας των συμμετεχόντων στη εκλογή δημιούργησε συνθήκες “θρίλερ”.

    Μετά από τρίωρη μεταμεσονύκτια συνεδρίαση το δ.σ. κατά συντριπτική πλειοψηφία εξέλεξε τον Π. Θωμόπουλο με τον εκπρόσωπο του ΤΧΣ, του ελληνικού δημοσίου δηλαδή, να επιμένει στην εκλογή Τσιτσιράγκου την οποία στήριξε και η απερχόμενη πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και ένα ακόμη μέλος, εκ των ξένων που συμμετέχουν στο συμβούλιο.

    Η συζήτηση περί πιθανής διατύπωσης αντίρρησης από το ΤΧΣ και πρόκλησης γενικής συνέλευσης για το θέμα καθυστέρησε τις ανακοινώσεις που αναμένονται πάντως εντός της ημέρας.

    Η επίδειξη δυνάμεων κατέληξε υπέρ του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη που στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Θωμόπουλου αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος που σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης προτιμούσε τον έμπειρο τραπεζίτη για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

    Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο τον έχει το ΤΧΣ, το οποίο, αναμένεται εντός των επομένων ημερών να αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσει για την εκλογή του Τ. Θωμόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ μπορεί να ασκήσει “βέτο” στην εκλογή Τ.Θωμόπουλου καθώς είναι βασικός μέτοχος της ΕτΕ με 40,4%. “Εμείς δεν αποφάσιζουμε εν θερμώ” ανέφερε στο mononews.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.

    Ωστόσο το ΤΧΣ,  βάλλεται πολλαπλώς τελευταία αφού δεν έχει ακόμη συσταθεί η Εκτελεστική Επιτροπή μετά την εμπλοκή με τον διορισθέντα Βασίλη Κατσικιώτη που φαίνεται να “ξανασκέφτεται” τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην οποία διορίστηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Πρόκειται για ένα πλήγμα προς το Ταμείο και τις επιλογές κατά βάση της κυβέρνησης, επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνουν στους φοιτητές του Harvard

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ