• What's happening

    Έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της εισαγγελέως Εφετών Γ.Τσατάνη


    Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη”, το οποίο βρίσκεται στον ισόγειο χώρο  της πολυκατοικίας της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη. Νωρίτερα, ως είθισται, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22′ στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποίησε για την έκρηξη και μάλιστα, είχε τονίσει ότι «δεν είναι φάρσα».

    «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές στο βιβλιοπωλείο, σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους, αλλά και στην οικία της κ. Τσατάνη. Η αστυνομία απομάκρυνε τους πολίτες σε μεγάλη απόσταση, καθώς ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

    εξαρχεια

    Ωστόσο, προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί το γεγονός ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, στην οποία και διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη. Πριν από λίγο, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως. Όπως πρόσθεσε, η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Μάλιστα, εκκρεμεί ένταση της εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

    Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότωφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.

    Φωτογραφικό υλικό από το σπίτι της κ. Τσατάνη μετά την έκρηξη:

    τσατανητσατανητσατανητσατανηΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τηλεοπτικές άδειες-Η ώρα του ΣτΕ: Πεντάωρη αντιπαράθεση στην πρώτη διάσκεψη των δικαστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του CEO

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ