• What's happening

    Δίκη Marfin: Ομόφωνα αθώοι οι Θ. Σίψας και Π. Ανδρεάδης


    Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Θοδωρή Σίψα ο οποίος κατηγορείτο για την φονική επίθεση στη τράπεζα της Marfin, καθώς και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

    Την απαλλαγή του Θοδωρή Σίψα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin ειχε νωρίτερα προτείνει η εισαγγελέας της έδρας. Όπως τόνισε,  παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα, δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Την ίδια απαλλακτική πρόταση επεφυλαξε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επεσήμανε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

    Να σημειωθεί οτι οι κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω ανώνυμης επιστολή. Μαρτυρίες που τους ήθελαν αρχικώς στο επίμαχο σκηνικό  αναιρέθηκαν στην πορεία της υποθεςης ενω στο ακροατήριο δεν υπήρξε ουτε ενας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων. Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε μέσω ειδικής πραγματογνωμοσύνης την ταυτοποίηση μέσω φωτογραφιών του 34χρονου Θοδωρη Σιψα με έναν εκ των δραστών του εμπρησμού της τράπεζας. Την πραγματογνωμοσύνη υπογράφει ο ειδικός επιστήμονας Γιώργος Καραθανάσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Mega; Οι τελευταίες εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MEGA ολική επαναφορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νόμος Παππά: Τι αλλάζει; Στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα κανάλια



    ΣΧΟΛΙΑ