• What's happening

    49% θέλουν την Χίλαρι για πρόεδρο, ενώ το Κεντάκι και η Ιντιάνα δίνουν προβάδισμα στον Τράμπ

    Hillary Clinton

    Hillary Clinton


    Μάχη στήθος με στήθος δίνει η Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλτ Τράμπ καθώς σύμφωνα με exit poll του τηλεοπτικού σταθμού Fox News 49% των ψηφοφόρων υποστηρίζει ότι η Χίλαρι είναι ικανή να διοικήσει τη χώρα, σε σύγκριση με το 46% που υποστηρίζει τον Τράμπ, ενώ αντίθετα 48% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Τράμπ είναι ικανός να χειριστεί την οικονομία καλύτερα σε σύγκριση με το 46% που θεωρούν την Κλίντον ικανή.

    Σύμφωνα με στοιχεία του CNN η πολιτεία του Κεντάκυ δίνει προβάδισμα στον Τράμπ με 72,7% έναντι 24,6% που δίνει στη Χίλαρι Κλίντον, όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί πολύ σημαντικές πολιτείες όπως το Οχαϊο αλλά και η Φλόριντα. Επίσης, στην πολιτεία της Ιντιάννα προηγείται ο Τράμπ με 69,3% έναντι 27,5% της Χίλαρι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι 62% των ψηφοφόρων είχαν επιλέξει τι θα ψηφίσουν από τον Σεπτέμβριο.

    Η καταμέτρηση των δυτικών πολιτειών της Αμερικής έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλες τις πολιτείες αργά, σήμερα το βράδυ, ώρα Ελλάδας, ενώ το όνομα του νέου πλανητάρχη θα αρχίσει να διαφαίνεται καθαρά στις 5 π.μ. ώρα Ελλάδας.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος των Δημοκρατικών, η επόμενη ημέρα στον Λευκό Οίκο της Χίλαρι Κλίντον δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί το “μίσος” που έχει αναπτυχθεί από την πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία και των δυο υποψηφίων, μεταξύ των οπαδών τους, γεγονός πρωτόγνωρο για τους προηγούμενους Αμερικανούς προέδρους.

    Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης και ο Ντόναλτ Τράμπ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη νομιμότητα ολόκληρης της διαδικασίας και συνεπώς του αποτελέσματος. Οπως έγραψε ο ίδιος στο twitter του “Σύμφωνα με το CNN, στη Γιούτα αναφέρθηκαν προβλήματα με τις εκλογές μηχανές σε ολόκληρη τη χώρα”. Ο παρουσιαστής του CNN Brian Stelter δήλωσε ότι αυτό που πραγματικά είπαν οι εκπρόσωποι της Γιούτα ανέφεραν πρόβλημα στις εκλογικές μηχανές σε κάποιες κομητείες (county) και όχι σε ολόκληρη της χώρα (country)! Σε συνέντευξή του στο Fox News ο Ντόναλτ Τράμπ δήλωσε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στα ψηφοδέλτια των Ρεπουμπλικάνων αφού, από λάθος της μηχανής, τα μετράει για τους Δημοκρατικούς.

    Ήδη ο Ντόναλτ Τράμπ άρχισε τις “επιθέσεις” αφού, δικαστής από την Νεβάδα απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ για έκδοση άμεσης δικαστικής εντολής για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας.

    Η αγωγή υπεβλήθη με αφορμή το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα στο Λας Βέγκας να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου.

    Η δικαστής Γκλόρια Στάρμαν στο δικαστήριο της κομητείας τόνισε πως η έκδοση της δικαστικής εντολής θα δώσει στην δημοσιότητα ενδεχομένως τις ταυτότητες των μελών των εφορευτικών επιτροπών, που μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο παρενοχλήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Made in USA στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση



    ΣΧΟΛΙΑ