• Βασιλιάς Κάρολος: Η Στέψη

    Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που δεν θα δείξουν οι κάμερες

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος

    Βασιλιάς Κάρολος


    Μια από τις πιο ιερές στιγμές που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του Βασιλιά Καρόλου θα μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να απαγορεύσει στις κάμερες να την καταγράψουν.

    Πρόκειται για το μέρος της τελετής κατά το οποίο ο Βασιλιάς θα μυρωθεί με ιερό λάδι λίγο πριν στεφθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει επιλέξει να μη γίνει σε δημόσια θέα, σεβόμενος με αυτόν τον τρόπο τη σχέση του με τον Θεό.

    Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, ο Κάρολος έχει δώσει οδηγίες στους διοργανωτές να ακολουθήσουν την παράδοση προηγούμενων μονάρχων για τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντμπουρι θα ρίξει το λάδι από το δοχείο μέσα στο κουτάλι της στέψης και θα τον μυρώσει σε χέρια και κεφάλι, χρίζοντάς τον ηγεμόνα.

    Προηγουμένως, ο Βασιλιάς σκεφτόταν να αφήσει το κοινό να δει την ιστορική στιγμή, αλλά τελευταία στιγμή τα σχέδια άλλαξαν.

    Κατά τη διάρκεια της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η μητέρα του Καρόλου καθόταν στον θρόνο, κάτω από ένα κουβούκλιο που τοποθετήθηκε από πάνω της και το οποίο κρατούνταν από τέσσερις Ιππότες του Τάγματος Γκάρτερ προκειμένου να μην δει το κοινό τη στιγμή που χρίζεται με λάδι από τους Αρχιεπισκόπους.

    Πηγή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε στη Mirror ότι «Αυτή είναι η πιο ιερή και άγια στιγμή ολόκληρης της τελετής, την οποία όλοι οι προηγούμενοι μονάρχες έχουν διατηρήσει. Είναι η στιγμή που ο Βασιλιάς αναλαμβάνει τον νέο ρόλο του και η σχέση του με τον Θεό είναι εξαιρετικά σοβαρή».

    Η παράδοση αυτή συναντάται στην Παλαιά Διαθήκη, όταν με εντολή του Δαβίδ ο Σαδώκ έχρησε βασιλιά τον Σολομώντα στη Γιων.

    Το ιερό λάδι φυλάσσεται μέσα σε μία λήκυθο (ειδικό εκκλησιαστικό δοχείο), φτιαγμένο από χρυσό και γύψο σε μορφή ενός αετού με ανοιχτά φτερά.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος θα φτάσει σε ειδικές άμαξες από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέσω της Πλατείας Τραφάλγκαρ και της Βουλής και θα κατευθυνθεί προς το Αββαείο του Γουέστμινστερ. Εκεί θα στεφθεί Βασιλιάς.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ