• Uncategorized

    Τράπεζες!!!

    sterlina


    Η αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Μαΐου αποτυπώνεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το γενικό δείκτη να κατοχυρώνει τα επίπεδα των 600 μονάδων καταγράφοντας νέα υψηλά έτους.

    Αναλυτές που μίλησαν στο mononews.gr επισημαίνουν ότι η αγορά δέχθηκε θετικά την αναφορά που έγινε στο χρέος, εξέλιξη που μειώνει το ρίσκο της χώρας και αποτυπώνεται και στην αγορά ομολόγων. Το ερώτημα είναι πόσο θα διατηρηθεί το θετικό κλίμα, καθώς η κατάσταση παραμένει εύθραυστη. Αναμφισβήτητα ο κλάδος που καρπώνεται τις θετικές προσδοκίες είναι ο τραπεζικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Αlpha Bank διαπραγματεύεται πλέον πάνω από την τιμή της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου, ενώ σήμερα και η μετοχή της Εθνική ξεπέρασε την τιμή της ΑΜΚ, τα 0,30 ευρώ. Παράλληλα, πολύ κοντά στα επίπεδα των ΑΜΚ βρίσκονται οι τίτλοι της Eurobank και της Πειραιώς.

    Ο γενικός δείκτης τιμών σημειώνει άνοδο 3,07% και διαπραγματεύεται στις 628,77 μονάδες, ενώ στα θετικά της συνεδρίασης πρέπει να αναφέρουμε και την αύξηση της αξίας των συναλλαγών που ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ.

    Η Εθνική σημειώνει άνοδο 4,08%, στα 0,306 ευρώ, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 5,82%, κέρδη 8,23% καταγράφει η Eurobank, ενώ η Alpha Bank ενισχύεται κατά 5,07%. Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχωρίζουν ο ΟΤΕ με κέρδη 1,95%, ο ΟΠΑΠ με άνοδο 2,22%, η ΔΕΗ που ενισχύεται κατά 3,16%, τα ΕΛΠΕ με άνοδο 2,32%, η ΓΕΚ Τέρνα που κερδίζει ποσοστό 2,22%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/panos-germanos-giati-ikonomiki-isangelis-elegchoun-tis-kinisis-ton-logariasmon-tou/43800

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/odigos-epiviosis-ola-osa-prepi-na-xerete-gia-to-neomichanismo-aftomaton-perikoponmisthon-kesintaxeon/43925

     



    ΣΧΟΛΙΑ