• Uncategorized

    Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Μυτιληναίος , ΓΕΚ !!!

    • NewsRoom
    sterlina


    Καλά νέα για την αγορά σήμερα καθώς ο δείκτης κινείται πάνω από τις 650 μονάδες με τον τραπεζικό κλάδο και αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές να κινούνται έντονα ανοδικά, στον απόηχο της προόδου που υπάρχει για το κλείσιμο των ανοιχτών μετώπων της αξιολόγησης. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,20% στις 655,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 77,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 2,66% καταγράφει ο FTSE 25, στις 183,33 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,97% στις 58,13 μονάδες. Οι θεσμοί “έχουν αποδεχθεί οριστικά” να μην επιστραφεί αναδρομικά το ΕΚΑΣ του α΄ εξαμήνου του 2016 από τους χαμηλοσυνταξιούχους, λειαίνοντας έτσι τις κοινωνικές αντιδράσεις από τα νέα μέτρα. Ωστόσο, ακόμη παραμένουν ανοιχτά αρκετά θέματα, τα οποία συζητούνται σε συνεχείς τηλε-διαπραγματεύσεις.

    Ωστόσο, στο πεδίο των υπολοίπων “αστερίσκων” της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ φέρεται να προστίθενται και  νέα μέτωπα: για τον ΑΔΜΗΕ, τα ειδικά μισθολόγια και άλλα πεδία, στα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των θεσμών. Τα μέτωπα αναδείχθηκαν στην επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς που εστάλη την προηγούμενη Παρασκευή.

    stock apogoiteysi

    Από ελληνικής πλευράς κεντρικός στόχος παραμένει η κατάθεση/ψήφιση την Τετάρτη ενός ακόμη – 3ου κατά σειρά – εφαρμοστικού με τις “διορθώσεις” στα πεδία που υπάρχουν διαφωνίες. Η κεντρική σκέψη είναι οι ρυθμίσεις να κατατεθούν ως τροπολογία, ενώ δεν αποκλείεται νέο “κύμα” ρυθμίσεων την Πέμπτη, αν οι “ουρές” παραμείνουν. Και τούτο  καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει στην Βιέννη το ΔΣ της ΕΚΤ για την επαναφορά του waiver.

    Υπενθυμίζεται εδώ ότι για την ΕΚΤ η επανένταξη της Ελλάδας σε μία χρηματοδοτική “κανονικότητα”, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, είναι άμεσα συναρτημένη με δύο παράγοντες: την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την διαπίστωση του εάν το πρόγραμμα είναι “on track” όπως έχει εξηγήσει παλιότερα και ο Draghi.

    Στο μεταξύ θετικά λειτουργεί στην αγορά η πληροφορία ότι προετοιμάζεται περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να καταρτίζει πρόταση που προβλέπει ελαφρύνσεις των περιορισμών τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για ιδιώτες. Η πρόταση πρόκειται να υποβληθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας ώστε κατόπιν να συζητηθεί σε επίπεδο SSM.

    stock dow-hits-18000

    Στο ταμπλό τώρα, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, η Πειραιώς σήμερα αντιδρά ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 5,73%. Κέρδη που φτάνουν το 5,10% καταγράφει ο ΟΠΑΠ, μετά την απροσδόκητη κίνηση που προχώρησε η διοίκηση ανακοινώνοντας πρόσθετη διανομή μερίσματος από αδιάθετα κέρδη προηγουμένων ετών, ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

    Άλμα 5,11% σημειώνει και ο ΟΤΕ, ο οποίος λαμβάνει θετικά μηνύματα από τους αναλυτές για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το α΄ 3μηνο του έτους, ενώ στο +5% βρίσκεται και η Eurobank. Άνω του 3% είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Folli Follie.

    Με κέρδη 1,69% κινείται η Εθνική, η Jumbo κερδίζει 1,67%, η Τιτάν είναι στο +1,22%, η Motor Oil στο +1,37%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Grivalia, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχαλκο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/anigi-sto-londino-ekptotiko-katastima-opou-ta-panta-tha-kostizoun-mono-1000-lires/49770

     

    ΔEITE ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-dite-esoroucha-foroun-i-ginekes-apo-to-1925-mechri-simera-video/49743



    ΣΧΟΛΙΑ