• Uncategorized

    Θρήνος για τον Τσακ Μπέρι: Έφυγε στα 90 του χρόνια ο θρύλος της ροκ εν ρολ


    Ένας αληθινός θρύλος της μουσικής, ο (κατά τον Μπομπ Ντίλαν) “Σαίξπηρ” του ροκ εν ρολ Τσακ Μπέρι έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 90 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τη μουσική βιομηχανίας.

    Ο Μπέρι βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Μιζούρι, όπως ανακονώθηκε από την αστυνομία, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του.

    Ο Τσαρλς Έντουαρντ Μπέρι (πραγματικό όνομα του Τσακ Μπέρι) άφησε το στίγμα του στην ροκ εν ρολ σκηνή, με αξέχαστα τραγούδια όπως τα Johnny B. Goode, Sweet Little Sixteen, Maybellene, Roll Over Beethoven και πολλά άλλα, που για πολλούς θα έπρεπε να δώσουν σε αυτόν τον άτυπο τίτλο του “βασιλιά” της ροκ εν ρολ, αντί για τον Έλβις Πρίσλεϊ.

    “Αν ήθελες να δώσεις στο ροκ εν ρολ ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Τσακ Μπέρι”, είχε δηλώσει κάποτε ο Τζον Λένον των Beatles, ενώ και τα άλλα “σκαθάρια” έχουν παραδεχτεί πως επηρεάστηκαν βαθύτατα από τη μουσική του.

    Ο Τσακ Μπέρι ήταν ο πιο μεγάλος από τους ρόκερ, τους κιθαρίστες και ο πιο μεγάλος από τους στιχουργούς του ροκ που έζησε ποτέ. Είναι μια τεράστια απώλεια, η απώλεια ενός γίγαντα για πάντα”, ανέφερε ο Μπρους Σπρίνγκστιν, σε μήνυμά του για τον θάνατο του Τσακ Μπέρι, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα του Μικ Τζάγκερ: “Είμαι τόσο θλιμμένος που έμαθα την είδηση του θανάτου του Τσακ Μπέρι. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλη αυτή τη μουσική που μας έδωσε και που τόσο μας ενέπνευσε. Φώτισε τα χρόνια της εφηβείας μας, έδωσε ζωή στα όνειρά μας να γίνουμε μουσικοί και να ανέβουμε στη σκηνή. Οι στίχοι του έλαμψαν πάνω απ’ όλα και φώτιζαν μ’ ένα παράξενο φως αυτό το περίφημο αμερικανικό όνειρο. Τσακ, ήσουν απίστευτος και η μουσική σου θα μείνει χαραγμένη μέσα μας για πάντα”.



    ΣΧΟΛΙΑ