• Uncategorized

    TED+Juan Enriquez: Το νέο είδος ανθρώπου (video)

    • NewsRoom


    Ο Juan Enriquez είναι μελλοντολόγος, σκέφτεται και γράφει για τις βαθιές αλλαγές που η γονιδιωματική θα φέρει στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία και την κοινωνία. Έχει μελετήσει τη διασταύρωση της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, και με το ταλέντο του να φέρνει πειθαρχία μας κανεί να ρίχνουμε μια συνεκτική ματιά στο μέλλον.

    Ο Enriquez ήταν ο ιδρυτικός διευθυντής του Harvard Business School Life Sciences Project, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Development Corporation Urban στο Μεξικό και επικεφαλής προσωπικού για το γραμματέα του κράτους. Επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση της εσωτερικής πολιτικής του Μεξικού και βοήθησε στις διαπραγματεύσεις, για την κατάπαυση πυρών, με τους αντάρτες της Zapatista.

    Στις αρχές του 2009 Juan Enriquez ανέβηκε στη σκηνή του TED για να πει: Η μεγάλη “επανεκκίνηση” δεν έχει έρθει ακόμα. Αλλά ας μην ψάξουμε για αυτό στο χρηματιστήριο ή στο πολιτικό ψηφοδέλτιο. Θα έρθει από τα επιστημονικά εργαστήρια και υπόσχεται κοφτερά μυαλά. Τα παιδιά μας θα είναι… διαφορετικά.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dite-pos-i-souidi-metakomizoun-mia-olokliri-poli/46334

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ted-kang-lee-mporis-na-katalavis-pote-lene-psemata-ta-pedia/45740

     



    ΣΧΟΛΙΑ