• Uncategorized

    TED+ Tal Danino : Προγραμματίζοντας τα βακτήρια να ανιχνεύουν τον καρκίνο (και ίσως να τον θεραπεύουν) (video)

    • NewsRoom


    Ο Tal Danino είναι συνθετικός βιολόγος, που διερευνά τα αναδυόμενα σύνορα του συνδυασμού της βιολογίας και της μηχανικής(και της τέχνης). Η έρευνα του εστιάζεται στην κατανόηση πώς τα δίκτυα των γονιδίων αλληλεπιδρούν σε βιολογικά συστήματα, και την ανάπτυξη αρχών σχεδιασμού για τις νέες μηχανικές βιολογικές συμπεριφορές που έχουν πρακτικές εφαρμογές. Επίσης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο MIT στο Laboratory for Multiscale Regenerative Technologies, στο εργαστήριο Sangeeta Bhatia, καθώς και ως επισκέπτης ερευνητής στο Rockefeller University in New York City.

    Ο καρκίνο του ήπατος είναι ένας από τα πιο δύσκολους καρκίνους να ανιχνευθούν, αλλά ο συνθετικός βιολόγος Tal Danino είχε μια εναλλακτική σκέψη: Αν θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα προβιοτικό, βρώσιμο βακτήριο που θα ήταν «προγραμματισμένο» να βρίσκουν όγκους στο ήπαρ; Η διορατικότητά του εκμεταλλεύεται κάτι που μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε για τα βακτήρια: τη δύναμή τους σαν ομάδα, ή να κάνουν κάτι μαζί όταν έχει μεγαλώσει η μάζα τους . Ο Danino, είναι ένας TED Fellow, εξηγεί πώς τα βακτήρια δουλεύουν μαζί και πως τα βακτήρια συνεργάζονται από κοινού θα μπορούσε κάποια μέρα να αλλάξει την αντιμετώπιση του καρκίνου.

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tedjack-andraka-ena-polla-iposchomeno-test-gia-ton-karkino-sto-pagkreas-apo-ena-efivo-video/44642

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ted-elora-hardy-mageftika-spitia-ftiagmena-apo-mpampou-video/47571

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ted-sebastian-thrun-amaxi-choris-odigo-tis-google-video/46443



    ΣΧΟΛΙΑ