• Uncategorized

    TED + Gill Hicks: Επέζησα από μια τρομοκρατική επίθεση. Τι έμαθα απ’ αυτήν (video)


    Η ιστορία της Gill Hicks προκαλεί συμπόνια και ανθρωπιά, συναισθήματα που αναδύονται από τις στάχτες του μίσους και του χάους. Η Gill βρέθηκε στο διεθνές προσκήνιο με τον πιο άσχημο τρόπο, αφού επέζησε από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, το 2005. Στην ομιλία της, μοιράζεται για πρώτη φορά μερικά από τα τρομακτικά μαθήματα, που πήρε από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός.

    Η Gill θεωρείται πως είναι μια από τις πιο δυναμικές και γεμάτες ζωή ομιλήτριες στην Αγγλία και την Αυστραλία. Είναι παγκοσμίως γνωστή ως μια από τους επιζώντες της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης, που συνέβη στις 7 Ιουλίου 2005. Παρότι δεν σκοτώθηκε, έφερε σοβαρά και μόνιμα τραύματα, αφού έχασε και τα δυο της πόδια από το γόνατο και κάτω.

    Με καταγωγή από την περιοχή Adelaide της Αυστραλίας, η Hicks έμενε στο Λονδίνο από το 1991, ωστόσο, το 2012 επέστρεψε στη γενέτειρά της, απ’ όπου πραγματοποιεί εθνικές και διεθνείς ομιλίες για το δίκτυο Peace. Τα μοναδικά και ελκυστικά της projects στοχεύουν στο να αποτρέψουν όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του βίαιου εξτρεμισμού και, κατά συνέπεια, στην κατασκευή βιώσιμων μοντέλων ειρήνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/sok-tha-ftasi-ta-65000-dolariaoungia-o-chrisos-se-5-chronia/54810

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/ti-tha-zitisi-o-th-fessas-apo-ton-juncker/54835



    ΣΧΟΛΙΑ