• Uncategorized

    Πανελλήνιες 2017: Τι ώρα θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

    • NewsRoom
    μηχανογραφικά


    Αύριο Παρασκευή, 30 Ιουνίου αναμένονται οι βαθμολογίες όσων διαγωνίστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές.

    Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις 11:00 πμ στις σχολικές μονάδες αλλά και ηλεκτρονικά στο results.it.minedu.gov.gr

    Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

    Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, αλλά το συντομότερο δυνατόν.

    Τέλος, τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

    Βάσει το πρώτου δείγματος επιδόσεων βαθμολογιών, που έχει συλλεχθεί από βαθμολογικά κέντρα, αναμένεται -μεταξύ άλλων- άνοδος των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, πτώση στα πολυτεχνικά και διατήρηση των ιατρικών σχολών στα περσινά, αρκετά υψηλά, επίπεδα.

    Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

    Μια πρώτη εικόνα που έχει σχηματιστεί από ένα δείγμα επιδόσεων βαθμολογιών των υποψηφίων, δίνει σχηματικά ότι θα έχουμε σίγουρα άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, δασκάλων και νηπιαγωγών, τα οποία επιλέγουν διπλάσιοι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όσον αφορά τα πολυτεχνικά τμήματα, φέτος τα περισσότερα απ’ αυτά θα έχουν πτώση των βάσεων, διότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά και κυρίως στον βαθμολογικό ορίζοντα 18-20 είναι πολύ χαμηλότερες από τις περσινές.

    Στο ύψος των περσινών βάσεων (δηλαδή πάνω από τα 19.000 μόρια) αναμένεται πως θα μείνουν οι ιατρικές σχολές, ενώ, στα περισσότερα οικονομικά τμήματα θα έχουμε πτώση των βάσεων -και κυρίως στην περιφέρεια» και «στα τμήματα τα θεωρητικά φαίνεται πως θα έχουμε μικρά σκαμπανεβάσματα και θα μείνει μεγάλος αριθμός υποψηφίων έξω από αυτά, γιατί είναι πολλοί που τα ζητάνε και είναι λιγότερες οι θέσεις που δίνονται..

    Ειδικότερα σε ό,τι αφορά νομικές σχολές, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως θα έχουν ίσως ένα «κλικ» ανόδου των βάσεών τους σε σχέση με πέρσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλαδικές 2017: Πού θα κινηθούν οι βάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λήγει η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παράταση της υποβολής υποψηφιοτήτων έως τις 07/07/2017 για τα Healthcare Business Awards



    ΣΧΟΛΙΑ