• Uncategorized

    Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές. Πρωταγωνιστεί ο τραπεζικός κλάδος

    Wall Street


    Ισχυρή ανάκαμψη παρατηρείται στις ευρωαγορές λίγο πριν τις 12, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, μετά από μία εβδομάδα ισχυρών απωλειών,  λόγω των χειρότερων από το αναμενόμενο εταιρικών αποτελεσμάτων, της διαμάχης Ιταλίας – Βρυξελλών για τις δημοσιονομικές δαπάνες της πρώτης, αλλά και των ενδείξεων επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

    Αν και το περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, o τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει καταγράφοντας κέρδη 1,15% με τα τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της HSBC νωρίτερα.

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας σε ενεργητικό της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 28% υψηλότερα του αναμενόμενου, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων retail και commercial banking και διαχείρισης πλούτου.

    Η μετοχή της HSBC ενισχύεται 4,53% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ o FTSE 100, καταγράφει κέρδη 1,28%.

    Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 1,39%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 0,26% υψηλότερα και  ο ελβετικός SMI σημειώνει άνοδο 1,03%.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός ΜΙΒ αντιδρά με κέρδη άνω του 2%%, παρά την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο S&P την Παρασκευή. Ο οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας σε “ΒΒΒ”, υποβαθμίζοντας παράλληλα το outlook σε αρνητικό από σταθερό που ήταν προηγουμένως. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται με άνοδο 1,26% ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει κέρδη 0,64%.

    Στο επίκεντρο αργότερα θα βρεθούν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν σταθερές στο 2% όπως και στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.



    ΣΧΟΛΙΑ