• Uncategorized

    Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Κρίνετε αναθεωρητέο από τώρα το Άρθρο 16, έστω και με 151 βουλευτές»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Κάλεσμα προς τους βουλευτές της κυβερνητική πλειοψηφία να κρίνουν αναθεωρητέο το Άρθρο 16 του Συντάγματος, έστω και με 151 ψήφους όπως ανέφερε, απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος με θέμα «Καθαρές Δημόσιες Συμβάσεις», κάλεσε τον πρωθυπουργό να «βάλει πάνω  από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον», ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. «Θα ήθελα να απευθυνθώ στην κυβερνητική πλειοψηφία: H Ελλάδα δεν αντέχει να περιμένει άλλα δέκα χρόνια,μέχρι την επόμενη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Ας κριθεί αναθεωρητέο τώρα το άρθρο 16 έστω και με 151 ψήφους , ώστε η επόμενη βουλή με 180 ψήφους να προσδιορίσει το περιεχόμενο. Απευθύνομαι προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ας βάλει πάνω από τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επέμεινε στην σύσταση κυβερνητικού χαρτοφυλακίου με οριζόντια αρμοδιότητα την άμεση ψηφιοποίηση , ενώ εμμέσως πλην σαφώς περιέγραψε και το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

    «Πρέπει να βαδίσουμε μπροστά, χωρίς να φοβόμαστε συγκρούσεις όπου μπορεί αυτές να είναι αναγκαίες. Το δίλημμα είναι σαφές. Ο ρεαλισμός της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και η προοδευτική σύνθεση απέναντι σε έναν παρωχημένο λαϊκισμό», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Κάποιοι παρίσταναν πως είναι εναντίον της ασυλίας και σήμερα κρύβονται πίσω της

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον πως κρύβεται πίσω από τις ευεργετικές διατάξεις του Άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, με αφορμή το πρόσφατο αίτημα του μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Είχα πάρει το 2006 ως νέος βουλευτής πρωτοβουλία για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Δυστυχώς τότε δεν είχα βρει την απαραίτητη ανταπόκριση από τους συναδέλφους μου. Το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει, δεν νοείται οι πολιτικοί να έχουν σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Απλώς αυτοί που κάποτε παρίσταναν ότι είναι εναντίον της ασυλίας βουλευτών και υπουργών σήμερα κρύβονται πίσω από την ασυλία. Μάλλον την νιώθουν ως ανακούφιση που υπάρχει», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να σχολιάσει τον «θρασύδειλο» Πάνο Καμμένο! 



    ΣΧΟΛΙΑ