• Uncategorized

    Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, λέει η ΝΔ για την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά με κατοίκους στο Μάτι, Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2018. Στο Μάτι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση με επιτροπές κατοίκων οι οποίοι τον ενημερώνουν για τα ζητήματα που αποτελούν για τους ίδιους προτεραιότητες.Παρόντες και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντονισμού για την επόμενη μέρα στο Μάτι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti


    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Μάτι όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητά της κυβέρνησής του, που οδήγησε σε 98 νεκρούς, αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του, σχολιάζει η ΝΔ τη σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι. Σφοδρή κριτική από την ΚΕΔΕ στη Ρένα Δούρου για την πρώτη επίσκεψή της στην περιοχή 40 και πλέον μέρες μετά την καταστροφή.

    «42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του».

    Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε η ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι πήγε στο Μάτι αφού «έτυχε στη βάρδιά της» να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός την περιοχή. «Έπρεπε να περάσουν πάνω από 50 μέρες από την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι, για να επισκεφθεί την περιοχή η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρ. Δούρου.

    » Αυτό προφανώς συνέβη γιατί αφενός ‘έτυχε στη βάρδιά’ της να επισκεφθεί την περιοχή για δεύτερη φορά ο Πρωθυπουργός. Ενώ ‘συμπτωματικά’ υπήρχαν εκεί και δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφοι, τις οποίες κατά τα άλλα αποφεύγει, όπως έχει πει η κα Περιφερειάρχης, που κατέγραφαν την επίσκεψη αυτή.

    » Από την κα Δούρου ακόμη περιμένουμε μια δημόσια συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείριση της μεγάλης πυρκαγιάς.

    » Ενώ αναμένουμε να μας παρουσιάσει το σχέδιό της, για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της μεγάλης καταστροφής. Με προτεραιότητα, την αντιπλημμυρική θωράκιση όχι μόνο των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αλλά όλης της Αττικής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Μάτι ο Τσίπρας: Οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, αλλά και αποδοκιμασίες



    ΣΧΟΛΙΑ