• Uncategorized

    Επενδυτική δυσχέρεια ξανά στην Ευρώπη. Απώλειες άνω του 1% για DAX

    Wall Street


    Την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, παίρνουν οι ευρωαγορές, καθώς η επενδυτική δυσχέρεια επανέρχεται, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

    Η διπλωματική απομόνωση της Σαουδικής Αραβίας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, η απροθυμία της Ρώμης να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

    Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν οι συναλλαγές σε Κίνα και Ιαπωνία, ενώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι απώλειες στους κυριότερους δείκτες στην Ευρώπη, είναι της τάξης του 1%.

    Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,35% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 1,05%. Στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο MIB στο Μιλάνο κινείται 0,7% χαμηλότερα, ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία καταγράφει πτώση 0,88% και o PSI 20 στην Πορτογαλία σημειώνει μικρές απώλειες 0,14%.

    Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων παίρνουν ξανά την ανιούσα μετά το χτεσινό μίνι ράλι, μετά την επιστολή που απέστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες αναφορικά με την εμμονή της στο σχέδιο προυπολογισμού που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ