ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συμφωνία για την υποστήριξη της Cepal Hellas μέσω της χορήγησης δανείου ύψους 105 εκατ. ευρώ ήρθαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Alpha Bank.
Το μέρος του δανείου της EBRD θα ανέλθει σε 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από την Alpha Bank. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει έμμεσα το Project Galaxy, τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.
Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο εξυγίανσης μη εξυπηρετούμενων δανείων της EBRD που ξεκίνησε το 2017 προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των υψηλών επιπέδων NPL σε πολλές από τις οικονομίες όπου επενδύει η Τράπεζα. Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 80 έργα στους εταιρικούς, χρηματοοικονομικούς, ενεργειακούς και υποδομές της ελληνικής οικονομίας και έχει υποστηρίξει τρεις συναλλαγές χαρτοφυλακίου NPL στη χώρα συνολικής αξίας 50,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Εντός 10 ημερών ο διαγωνισμός για το Φορέα Απόκτησης Ακινήτων – Στα 2 δισ. ευρώ το όριο του χαρτοφυλακίου
Την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕY τον Ιούλιο 2021
Πώς θα αποκτήσουν κέρδη οι τράπεζες – Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο τα μεγέθη τους σύμφωνα με τα stress tests
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φόνος στο Μονακό: Ποιος ήταν ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Έντμοντ Σάφρα, πώς έχτισε την αυτοκρατορία του και τελικά, ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του;
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού – Στα ταμεία του Δημοσίου έως 1,3 δισ. ευρώ
- Αποκάλυψη για ΔΕΣΦΑ: Τέλος η Μαρία Ρίτα Γκάλι από CEO – Οι λόγοι που οδηγούν στην αποχώρησή της μετά από 5 χρόνια
- Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά