ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου αναφοράς κατά 0,25%, καθώς εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη κινείται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ οι προσδοκίες ανακάμπτουν από τις νέες εμπορικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ και το Μεξικό. Η Τράπεζα του Καναδά αύξησε τελευταία το βασικό επιτόκιο τον Ιούλιο.
Δέκα στους έντεκα οικονομολόγους της Wall Street Journal, αναμένουν αύξηση του επιτοκίου αναφοράς, στο 1,75% από 1,5% που βρίσκεται σήμερα, σηματοδοτώντας την τέταρτη αύξηση από τα μέσα του 2017. Η πλειονότητα των οικονομολόγων αναμένει άλλη μία αύξηση τον Ιανουάριο του 2019.
Η οικονομική ανάπτυξη του Καναδά έχει ενισχυθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ενώ ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε στον στόχο του 2% που έχει θέσει η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά.
Επιπλέον, μια τριμηνιαία έρευνα των καναδικών επιχειρήσεων που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα έδειξε ότι ήταν αισιόδοξες σχετικά με τις προοπτικές του τζίρου τους ακόμη και πριν επιτευχθεί η νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ- ΜΕΞΙΚΟ- ΚΑΝΑΔΑ (γνωστή ως USMCA), στηρίζοντας περαιτέρω την αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά
- Revolut: Κερδοφορία ρεκόρ το 2025 – Aλμα 46% στα έσοδα, έφτασαν τα $6 δισ.
- ΟΔΔΗΧ: Υπερκαλύφθηκε κατά 2,82 φορές το ποσό για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια (πίνακας)
- Ανδρουλάκης: Απαιτούνται ισχυρές διπλωματικές πρωτοβουλίες της ΕΕ για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.