• Τράπεζες

    Τράπεζες: Αυξήσεις μισθών και bonus απόδοσης στους εργαζόμενους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Αυξήσεις μισθών, αλλά και bonus απόδοσης δρομολογούν οι τράπεζες για τους εργαζόμενους τους.

    Χθες η Eurobank ανακοίνωσε πως δίνει την αύξηση του 2,5%, που προβλέπει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΤΟΕ για την περίοδο  2022-2024, από την 1η Ιανουαρίου, αντί για την 1η Δεκεμβρίου 2024 και ο κατώτερος μισθός ορίζεται στα 1.020 ευρώ.

    Και ακόμα η τράπεζα, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς το προσωπικό η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού Νατάσα Πασχάλη «H τράπεζα δεσμεύεται να θεωρεί εφεξής τα αυξημένα αυτά κλιμάκια ως τις ελάχιστες νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους της από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβει χώρα και η ετήσια διαδικασία αναθεώρησης αμοιβών», σημειώνοντας πως:  λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η τράπεζα έχει ήδη προβλέψει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό για μεταβλητές αποδοχές σε όλες τις μονάδες. Μάλιστα την αύξηση θα πάρουν και όσοι απασχολούνται στην τράπεζα μέσω εταιρειών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), υποστηρίζοντας έτσι έναν ευρύτερο αριθμό εργαζομένων.

    Ταυτόχρονα οι συστημικές τράπεζες έχουν  καθιερώσει bonus απόδοσης, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται από τα 800 μέχρι τα 1.200 ευρώ.

    Ειδικότερα:

    Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε έναν επιπλέον μισθό σε εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν μικτές ετήσιες αποδοχές μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 30.000 ευρώ, έλαβαν επιπλέον μισό μισθό. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της τράπεζας συνδέει την καλή πορεία της µε την προσπάθεια όλων εκείνων των εργαζοµένων της.

    Eurobank επιπλέον της αύξηση του 2,5% για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5),  δίνει και μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού 1.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί μέχρι  τον Μάρτιο 2024.

    Alpha Bank επίσης έδωσε bonus (έκτακτη οικονομική ενίσχυση)  μέχρι 1.200 ευρώ, επιβραβεύοντας έτσι τις υψηλές επιδόσεις του προσωπικού της. Την οικονομική ενίσχυση θα λάβουν όσοι έχουν ετήσιες μικτές αποδοχές έως 30.000 ευρώ και έχουν πετύχει τους στόχους τους.

    Ο CEO της Alpha Bank στο μήνυμα του προς το προσωπικό της τράπεζας,  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο, σύγχρονο πλαίσιο αξιολόγησης που συνδέει την αναγνώριση της απόδοσης με την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου, σημειώνοντας πως την τελευταία τριετία τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως μεταβλητές αποδοχές προς το προσωπικό στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 22% ενώ, ειδικά για τα καταστήματα, το σχετικό ποσό έχει αυξηθεί κατά 43%. Και υπογράμμισε πως: Επιπλέον αυτών, προχωρούμε σταθερά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων, πέραν των προβλεπόμενων στις συλλογικές συμβάσεις, προς εκείνους τους συναδέλφους μας που με την απόδοσή τους συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων».

    -Από την πλευρά της η  Εθνική Τράπεζα χορήγησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ στους εργαζομένους της τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δώσει συνολικά τρεις φορές την έκτακτη ενίσχυση  των 800  ευρώ.

    Ενώ και η Attica Bank με την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει bonus  για το προσωπικό της.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά από σήμερα «σαφάρι» αναζήτησης επενδυτών ενόψει του placement

    Viva Wallet: Η αποτίμηση της εταιρείας θα σταματήσει τον πόλεμο με την JP Morgan

    Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη της νέας επικεφαλής του SSM στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ