• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 115 εκατ. ευρώ έως το 2021 το όφελος στην κερδοφορία από τη συμφωνία με την Intrum

    • Ευγενία Τζώρτζη
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Στα 115 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2021 εκτιμάται το όφελος στην κερδοφορία της τράπεζας Πειραιώς από τη συνεργασία της με την Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας ύψους 27 δισ. ευρώ.

    Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου κατά την παρουσίαση του περιεχομένου της συμφωνίας στους αναλυτές, σημειώνοντας ότι το όφελος αυτό έχει υπολογιστεί μετά την αφαίρεση των προμηθειών που θα καταβάλλει η τράπεζα.

    Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης το κόστος που θα καταβάλλει η τράπεζα εμπεριέχει ένα σταθερό ποσό κάθε χρόνο, το οποίο θα προσαυξάνεται με βάση την επιπλέον απόδοση που θα επιτυγχάνεται από τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, ως προμήθεια υπεραπόδοσης.

    Το κεφαλαιακό όφελος από τη συμφωνία υπολογίζεται στις 55 – 60 μονάδες βάσης έως το 2021, το οποίο μπορεί να αυξηθεί έως και τις 100 μονάδες βάσης στην περίπτωση υπεραπόδοσης του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου.

    Στόχος των δύο πλευρών είναι έως το τέλος του 2021 να πραγματοποιηθεί μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs κατά 15 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,6 δισ. ευρώ θα είναι η μείωση που θα επιτευχθεί το 2019, ενώ για το 2020 προβλέπεται μείωση κατά 6,4 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ