• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Συνεργασία με τη Euronet Worldwide στις κάρτες και στις εκκαθαρίσεις συναλλαγών – Στα 300 εκατ. ευρώ το τίμημα

    • NewsRoom
    Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου

    Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου


    Μια νέα στρατηγική συνεργασία μακράς διαρκείας, η οποία περιλαμβάνει τη δραστηριότητα των υπηρεσιών αποδοχής καρτών, καθώς και τη σύναψη μακροπρόθεσμης συνεργασίας πωλήσεων και διανομής των σχετικών υπηρεσιών και προϊόντων, ξεκινούν η Τράπεζα Πειραιώς και η Euronet Worldwide.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές είχαν προχωρήσει από τις 16.03.2021 στην υπογραφή σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας, βάσει της οποίας η Euronet Worldwide θα παρέχει εφεξής υπηρεσίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα γίνει απόσχιση του κλάδου των υπηρεσιών αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς σε νέα εταιρεία και η μεταβίβαση αυτής στην Euronet Worldwide.

    Το συνολικό τίμημα της Συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 300 εκατ. ευρώ.

    Η κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής ανέρχεται σε όφελος περίπου 100 μονάδων βάσης επί του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου της Πειραιώς Financial Holdings, ο οποίος με στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2021 διαμορφώθηκε σε 15,8%.

    Τα μέρη θα προσφέρουν σημαντική νέα αξία σε υφιστάμενους και νέους πελάτες στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες και την κορυφαία τεχνογνωσία ενός διεθνούς παρόχου πληρωμών όπως η Euronet Worldwide, διασφαλίζοντας την καινοτομία και την πρωτοπορία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Euronet Worldwide διατηρούν ήδη από τη δεκαετία του 2000 συνεργασία στον τομέα επεξεργασίας καρτών.

    Αναφερόμενος στη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να καινοτομεί, με επιδίωξη την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εμπειρίας και εξυπηρέτησης, ενισχύοντας τον δυναμισμό της ελληνικής τραπεζικής αγοράς. Γνωρίζοντας πως το ευρωπαϊκό πλαίσιο πληρωμών μεταβάλλεται ραγδαία, είμαστε βέβαιοι πως η Euronet Worldwide αποτελεί τον πλέον κατάλληλο μακροπρόθεσμο στρατηγικό εταίρο της Τράπεζας Πειραιώς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζάς μας στη νέα ψηφιακή εποχή και την, από κοινού, προώθηση και υποστήριξη νέων και τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών».

    Ο κ. Michael J. Brown, CEO της Euronet Worldwide, δήλωσε: «Η νέα αυτή συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Euronet ξεκινάει σήμερα! Με την Τράπεζα Πειραιώς ενώνουμε περαιτέρω τις δυνάμεις μας και αναπτύσσουμε τον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, ώστε κάθε πελάτης μας να επωφεληθεί από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αναβαθμισμένη πελατειακή εμπειρία, καθώς και πρόσβαση στα διεθνή δίκτυα και την τεχνολογική υποδομή της Euronet Worldwide.»

    Η UBS AG London Branch ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή. Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions ενήργησε ως τεχνικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η Akin Gump Strauss Hauer & Feld και η δικηγορική εταιρεία Lambadarios ενήργησαν αντίστοιχα ως διεθνείς και ημεδαποί νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς.

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Μεγάλου: Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς η καθαρή πιστωτική επέκταση 1,3 δισ. ευρώ για το 2022 – Νέο business plan στις 6 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ