• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς η καθαρή πιστωτική επέκταση 1,3 δισ. ευρώ για το 2022 – Νέο business plan στις 6 Απριλίου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου


    Καθαρή πιστωτική επέκταση 1,3 δις ευρώ για το 2022 και να περιορίσει τα «κόκκινα» δάνεια στο 8%  είναι οι  στόχοι της Τράπεζας Πειραιώς όπως ανέφερε πριν από λίγο ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με διεθνείς αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021.

    Η Πειραιώς θα ανακοινώσει το νέο  business plan στις 6 Απριλίου και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου είναι ακόμα πρόωρο να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της γεωπολιτικής κρίσης.

    Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως  θα είναι μικρές στο κομμάτι του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, ενώ η διάρκεια και το βάθος της κρίσης θα κρίνει το μέγεθος των συνεπειών στην  βιομηχανία, στις ενεργειακές επιχειρήσεις και στο λιανεμπόριο. Εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 6% με 7% και ο ρυθμός ανάπτυξης στο 4% με 5% αρκετά υψηλότερα από την ευρωζώνη.

    Στόχος της τράπεζας να πετύχει δείκτη καθυστερήσεων στο 8% μέχρι το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι πέρυσι η Πειραιώς περιόρισε  στα  4,9 δισ ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια στο τέλος Δεκεμβρίου 2021, από τα  22,5 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν. Ο δείκτης καθυστερήσεων έχει μειωθεί στο 12,6% από  45,3% στις 31 Δεκεμβρίου 2021

    Ο κ. Μεγάλου ανέφερε επίσης ότι για κάθε αύξηση επιτοκίων κατά 0,5% το κέρδος διαμορφώνεται στα 60 εκατ ευρώ.

    Ακόμα ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι εκταμιεύσεις ήταν 1 δισ. ευρώ. Και η τράπεζα θα αντλήσει φέτος 1 δισ. ευρώ από τις αγορές, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασίσει το χρόνο ούτε τον τρόπο άντλησης.

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Μεγάλου: Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα ο αντίκτυπος από την γεωπολιτική κρίση στην ελληνική οικονομία

    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 1,052 δισ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων το 2021

    Τράπεζα Πειραιώς: Πράσινη χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους



    ΣΧΟΛΙΑ