• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς και Eurohoops δημιουργούν πρωτοποριακό πρόγραμμα για παιδιά με αυτισμό

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO στην Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Οργανισμός Eurohoops ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το EQUALL HOOPS, ένα πρόγραμμα δράσεων, ενδυνάμωσης και συμπερίληψης παιδιών και νέων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη νευροδιαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα το μπάσκετ.

    Το EQUALL HOOPS περιλαμβάνει προπονήσεις Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής με δωρεάν συμμετοχή σε εβδομαδιαία βάση, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome για 20 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 έως 22 ετών. 

    Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL της Τράπεζας Πειραιώς για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων.  

    Το Eurohoops, ο μεγαλύτερος οργανισμός μπάσκετ στην Ευρώπη, ο οποίος συμβάλλει στη διάδοση του πάθους για τον υγιή αθλητισμό, διδάσκει το άθλημα και τις υψηλές αξίες του, υλοποιεί εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με κοινωνικό προσανατολισμό, ξεκίνησε το τμήμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής για νέους και νέες στο Φάσμα του Αυτισμού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Eurohoops Academy το 2021.

    Με τη στρατηγική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων ενισχύει έμπρακτα την κοινωνική ισότητα, η εμπειρία και η τεχνογνωσία της Eurohoops Academy  παίρνει νέα ώθηση.

    Το EQUALL HOOPS αποσκοπεί να ενισχύσει την προσβασιμότητα των νευροδιαφορετικών νέων στον ομαδικό αθλητισμό και να διαμορφώσει τις συνθήκες για κοινωνική συμπερίληψη, με αφετηρία τον αθλητισμό. 

    Οι δηλώσεις συμμετοχής για το EQUALL HOOPS θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής φόρμας έως τις 12 Οκτωβρίου 2023. 

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Για την Τράπεζα Πειραιώς, το όραμα μιας κοινωνίας όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσες ευκαιρίες αποτελεί κεντρικό άξονα της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζουμε.

    Με το πρόγραμμα EQUALL συμβάλλουμε ενεργά στην κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη, εστιάζοντας στην υποστήριξη κοινωνικών ομάδων αλλά και ειδικότερα στην ενίσχυση των ευάλωτων νέων και των παιδιών μας.

    Δεδομένου ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την προαγωγή της ισότητας και της συμπερίληψης, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να διδαχτούν τις αξίες της επιμονής, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας, δημιουργήσαμε το EQUALL HOOPS.

    Με ισχυρή δέσμευση και ευαισθησία, αξιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο αθλητισμός και υλοποιούμε δράσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων».

    Ο Διευθυντής της Eurohoops Academy και EuroLeague Legend, Θοδωρής Παπαλουκάς, επεσήμανε: «Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα χαρά και μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

    Η κοινωνία μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να ευαισθητοποιηθεί και να εξελιχθεί. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος πρώτιστος στόχος μας είναι να δούμε ευτυχισμένα παιδιά και να θέσουμε έναν θεμέλιο λίθο για συμπερίληψη στον αθλητισμό».

    Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το EQUALL HOOPS στο  https://www.eurohoops.net/equall-hoops/ 

    Οργανισμός Eurohoops

    Αποστολή του Eurohoops είναι να διαδώσει το πάθος για το μπάσκετ και τον υγιή αθλητισμό, μέσω ενός πλέγματος online και offline δραστηριοτήτων. Το Eurohoops διδάσκει το άθλημα και τις υψηλές αξίες του στα παιδιά, διαπλάθοντας τη νέα γενιά σε σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και events υψηλού επιπέδου. Με όχημα το eurohoops.net, το μεγαλύτερο μπασκετικό ειδησεογραφικό website στην Ευρώπη, συμβάλλει μέσω της δεοντολογίας του στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων και τοποθετεί το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Tράπεζες: Θα χρηματοδοτήσουν το νέο αρδευτικό και αντιπλημμυρικό δίκτυο στη Θεσσαλία

    Optima bank: Τα ποσοστά Βαρδινογιάννη και Motor Oil μετά την ΑΜΚ

    Πέρασε το πακέτο του ΤΧΣ στη Eurobank

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ