• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Η εθελούσια έξοδος μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 άτομα – Ποιούς αφορά η ολιγοήμερη παράταση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Τράπεζα Πειραιώς


    Μικρή παράταση 7-10 ημερών δόθηκε στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, αποκλειστικά για όσους εργάζονται σε καταστήματα που έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο τους.

    Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή προσέγγισε τα 900 άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι εργαζόμενοι με την προϋπόθεση 3ετούς υπηρεσίας στην τράπεζα και το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus φτάνει τις 180.000 ευρώ.

    Σήμερα για την εξέλιξη του προγράμματος θα ενημερωθούν και οι Σύλλογοι Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης η συμμετοχή στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα ξεπεράσει τα 1.000 άτομα, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο της Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έγκριση του ΤΧΣ, ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων που μπορεί να αποχωρήσει είναι τα 1.300 άτομα.

    Όπως είναι γνωστό όσοι εργαζόμενοι στο δίκτυο αποχωρήσουν θα λάβουν +20% στο ποσό αποζημίωσης, ενώ όσοι εργάζονται σε καταστήματα που κλείνουν θα λάβουν επιπλέον 2 μισθούς.

    Οι επιπλέον παροχές αφορούν τους εργαζόμενους στους νομούς: Καβάλας (μόνο τα Καταστήματα στην πόλη της Καβάλας), Γρεβενών, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κέρκυρας, Πρέβεζας (μόνο το Κατάστημα στην πόλη της Πρέβεζας), Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Κιλκίς, Πιερίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας.

    Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 30 Οκτωβρίου και προσφέρει εφάπαξ ποσό που αντιστοιχεί σε έναν αριθμό μηνιαίων μικτών μισθών και προσαυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, τον χρόνο υπηρεσίας στην τράπεζα.

    Συγκεκριμένα εργαζόμενοι ηλικίας ως 39 ετών θα λάβουν 20 μισθούς, όσοι είναι ηλικίας 40-40 ετών θα λάβουν 30 μισθούς, οι εργαζόμενοι ηλικίας 50-55 ετών 38 μισθούς και σε όσους είναι άνω των 56 ετών και αποχωρήσουν προσφέρονται 45 μισθοί.

    Επιπλέον υπάρχει προσαύξηση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και συγκεκριμένα μέχρι 10 χρόνια στην τράπεζα +8%, από 11-20 χρόνια προϋπηρεσίας η προσαύξηση είναι 10% και για προϋπηρεσία πάνω από 21 χρόνια 15%.

    Να σημειωθεί ότι από το πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε καταστήματα στα νησιά: Αίγινα, Κύθηρα, Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα, Αμοργό, Θήρα, Σαντορίνη, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κέα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο & Μικρών Κυκλάδων, Σίφνο, Σύρο – Ερμούπολη και Τήνο.

    Ενώ για εκείνους που επιθυμούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, η τράπεζα σε συνεργασία με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες, σχεδίασε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης, μεταξύ των οποίων, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας για τη σύσταση νέας επιχείρησης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ